Iz druge do Vijeća

'Vrijeme je da počnemo raditi, i to za dobrobit svih građana Slunja'

Foto: 'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
'Vrijeme je da počnemo raditi, i to za dobrobit svih građana Slunja'
09.07.2013.
u 10:55
Gradonačelnik Željko Rendulić nakon konstituiranja sjednice razgovarao je s čelnicima političkih stranaka
Pogledaj originalni članak

- Zahvaljujem na iskazanom povjerenju. Zadovoljna sam što smo konstituirali Gradsko vijeće nakon prvog neuspjelog pokušaja. Dogovorili smo se i vjerujem da će se to održati i u buduće. Potrudit ćemo se da radimo na dobrobit svih stanovnika Slunja – poručila je jednoglasno izabrana predsjednica slunjskog Vijeća Marina Mrkonja ispred kandidacijske liste grupe birača.

Unatoč različitim stavovima, istu su poruku odaslali i čelnici ostalih političkih stranaka. Zamjenik će biti Josip Štefanac (HSS-ABH). Takav prijedlog na prethodnoj sjednici nije prošao zbog osam suzdržanih glasova HDZ-a i SDP-a. Iako se ni ovaj put nisu ostvarile njihove ideje, nisu željeli da Grad i dalje bude bez tog važnog tijela.

 – Sada je uspostavljena bolja komunikacija. S obzirom na rezultate izbora željeli smo da predsjednik bude iz naših redova. To nije prihvaćeno pa smo željeli podržati Štefanca, ali prijedlog nezavisnih bio je drukčiji. No mi smo odlučili skinuti stranačke i obući boje Slunja. Obećajemo da ćemo sto posto podržavati sve ono što bude za dobrobit grada – rekao je predsjednik slunjskog SDP-a Damir Vuković. HDZ je zbog privatnih obveza dvoje vijećnika na jučerašnjoj sjednici imao samo njih troje. U izboru zamjenika predsjednika Vijeća i ovaj su put bili suzdržani.

 – Držimo se svojih načela. Štefanac je u predizbornoj kampanji otvoreno poručivao građanima da ne glasaju za nas – objasnio je prvi čovjek slunjskog HDZ-a Ivan Bogović i čestitao novom vodstvu na izboru. Nakon konstituiranja gradonačelnik je s čelnicima stranaka održao sastanak, a prva je sjednica u utorak.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.