Rezolucija Zemlja

Vrijeme je za promjenu

Foto: Envato elements
Vrijeme je za promjenu
26.10.2021.
u 14:51
Večernji list pokreće veliku ekološku akciju pod nazivom Rezolucija Zemlja
Pogledaj originalni članak

Za nešto manje od tri desetljeća više neće biti ribe u morima. Za 59 godina nećemo se buditi s jutarnjom kavom jer biljka arabika više neće postojati. Do 2025. će u oceanu na tri tone ribe biti jedna tona plastike. 

Svake sekunde bacimo 1000 laptopa, a naši unuci nikada neće moći doživjeti koraljne grebene niti Amazonu. 

Ne promijenimo li postojeće ekološke trendove, ovo je naša realnost.

Večernji list pokreće najveću ekološku akciju u Hrvatskoj s ciljem podizanja svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša kako bi potaknuo svakog pojedinca na aktivan angažman i svjesno sudjelovanje u zaštiti okoliša. 

Uslijed sve većih posljedica na klimatske promjene koje su uvjetovane čovjekovim djelovanjem, a one su sve vidljivije, projektom Rezolucija Zemlja ukazujemo na to koliko su teme vezane za okoliš, ekologiju i ekološku osviještenost prijekopotrebne.

Glavni fokus projekta je spojiti konkretne društveno-korisne ekološke aktivnosti te kroz njih utjecati na široku javnost i aktivno širiti svijest o okolišu i njegovoj zaštiti. 

Večernji list kao krovna medijska institucija u Hrvatskoj želi povezati što više sudionika na lokalnim i nacionalnim razinama koji će zajedničkim snagama te kroz uključenost zaista doprinijeti vidljivoj promjeni ekološke osviještenosti, kakva zaslužuje biti istaknuta, te koja će se pamtiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr