predsjednik Srbije

Vučić: Uskoro ću Putinu reći: 'Spasiba za družbu'. Odgovorio i Milanoviću na prozivke

Foto: Milos Misko
Vučić je izjavio da će Srbija biti jača na europskom putu
Foto: Milos Misko
Vučić je izjavio da će Srbija biti jača na europskom putu
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
26.05.2022.
u 13:37
– Kada histerija nastane, tu nema ozbiljnih argumenata. Kada vrijeđate Anu Brnabić onako jadno i na osobnoj osnovi, mnogo više govorite o sebi, nego o njoj – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o izjavama hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da napadi na premijerku Srbije Anu Brnabić iz Hrvatske mnogo više govore o onima koji je napadaju, nego o njoj. "Kada histerija nastane, tu nema ozbiljnih argumenata. Kada vrijeđate Anu Brnabić onako jadno i na osobnoj osnovi, mnogo više govorite o sebi, nego o njoj", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o izjavama hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o Brnabić, javlja RTS.

Podsjetimo, Milanović je u utorak poručio Srbiji da će je koštati optužnica protiv četvorice hrvatskih pilota za navodne ratne zločine, što je srbijanska premijerka Ana Brnabić ocijenila prijetnjom. "Tko je premijerka Srbije? Brnabićka i dalje? Naša bodulica s Krka. Nisam je dugo vidio na Krku, dobrodošla je", rekao je Milanović. 

Odgovarajući na pitanje o uvođenju sankcija Rusiji, Vučić je rekao da ima onih koji se "svaki dan bave proročkim poslom i bave se glupostima".

"Prvo su govorili da su protiv sankcija, drugi su vriskali protiv svega... Lako im je, može im se, vode politiku sjedeći u kafani, pričaju što hoće...", rekao je Vučić. Kako kaže, "onda su poslije izbora promijenili politiku, pa kažu da su za sankcije".

"Mi i dalje imamo istu poziciju, koja je usklađena s najvišim interesima Srbije, pozicija ozbiljnosti i odgovornosti, i to je srpska pozicija", rekao je Vučić. Kako je naveo, "to što se ja ne busam u prsa i ne držim herojske govore, i vodim računa da se plati svaki kilometar puta, oni se time ne bave", piše Blic

"Imamo toliko baba Vangi, znao sam da postoji jedna, živjela je u Bugarskoj, a da mi je ovo netko pričao, ne bih vjerovao", kaže Aleksandar Vučić. Kako je dodao, Srbija ne mijenja svoju politiku, a "ljudi će na kraju vidjeti rezultat".

Upitan hoće li predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu uskoro reći: "Spasiba za družbu", Vučić kaže da hoće.

"Hoću, uskoro ću razgovarati s predsjednikom Putinom jer se uvijek lijepo pozdravimo. U nedjelju u 11 sati imam razgovor s Vladimirom Putinom", rekao je Vučić.

Video: Preživjeli iz ukrajinskog gradića nakon granatiranja: 'Molila sam Boga da me poštedi!"

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

KR
Kreso1969
14:00 26.05.2022.

Srbijansla prijetvornost nema granica.

Avatar The new statesman
The new statesman
13:56 26.05.2022.

S cim ju je uvrijedio?Pa jel nije sa Krka ?Ne zovu li se u Hrvatskoj otocani i boduli?Vucko pojma nema sto znaci bodul

TR
Tram12
14:29 26.05.2022.

Ratni zločinac.