Vukovar: SDSS podupire SNV

03.06.2008.
u 16:54
Pogledaj originalni članak

Predsjedništvo Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) održalo je danas hitnu sjednicu s koje je poslalo priopćenje u kojem subotnju sjednicu Velike skupštine Srpskoga narodnog vijeća (SNV) ocjenjuje "dostojanstvenim događajem s kojega su javnosti te hrvatskoj i srbijanskoj vladi poslane jasne i važne poruke".

Ujedno se izražava žaljenje što je, kako se navodi, danima nakon skupštine javnost usredotočena na sadržaje "nekih drugih izjava", umjesto da se usmjeri na to da se prihvaćena Izjava o položaju Srba u Hrvatskoj afirmativno prihvati i poštuje te tako poboljša ne samo položaj Srba nego i položaj Hrvatske na međunarodnoj sceni.

Tvrdi se kako na samoj skupštini "nije bilo nikakvih poruka koje bi upućivale na prizivanje aveti prošlosti, niti pozivanja Srba iz Hrvatske da se presele u Republiku Srpsku, kako je to kasnije medijskim i drugim manipulacijama preneseno javnosti, što su najviši hrvatski dužnosnici prihvatili i tumačili kao izrečenu činjenicu".

SDSS ne prihvaća da se "konfrontacijom izjava" žarište javnosti opet usmjeruje prema Srbima u Hrvatskoj kao krivcima što, kako tvrde, služi kao paravan za aktualna politička i druga događanja u Hrvatskoj.

Pritom navode brojna poskupljenja, suđenje generalima, Thompsonov koncert, ocijenivši ga skandaloznim, te navode i otkrivanje spomenika Gojku Šušku u Širokom Brijegu uz sudjelovanje hrvatskog ministra. Zaključuju kako "sličnih pojava vjerojatno ima i u Republici Srpskoj".

Navodi se kako Predsjedništvo SDSS-a "ne prihvaća ultimativno, barem kako su prenijeli mediji, i javno pozivanje na konzultacije predsjednika SNV-a Milorada Pupovca od premijera Ive Sanadera" jer, ističe se, SNV nije potpisnik koalicijskog sporazuma s Vladom.

Sa sjednice Predsjedništva SDSS-a ujedno se daje puna potpora današnjem zasjedanju Predsjedništva SNV-a i predsjedniku Miloradu Pupovcu, navodi se u priopćenju.

(Hina)

Pogledajte na vecernji.hr