10 godina čekali

Vukovar uskoro dobiva najmodernije plivalište u Hrvatskoj

Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko plivalište
Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko plivalište
Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko plivalište
Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko plivalište
Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko plivalište
Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko plivalište
05.06.2016.
u 15:09
- Pet godina trajala je izrada projektne dokumentacije, a onda još pet godina i sami građevinski radovi. Cijeli projekt vrijedan je 60 milijuna kuna i u cijelosti ga je podmirio Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.
Pogledaj originalni članak

Deset godina od početka projekta, odnosno, dana kada se krenulo u prikupljanje potrebne dokumentacije projekt plivališta u Vukovaru je na samome kraju. Prema riječima gradonačelnika Vukovara u tijeku su završni radovi na izgradnji otvorenoga i zatvorenoga dijela tako da se svečano otvaranje plivališta u Vukovaru očekuje tijekom kolovoza ili rujna.

-U izgradnji su ispoštovani najsuvremeniji standardi kada je riječ o ovakvim objektima. Vukovar će uskoro dobiti najmodernije bazene u Hrvatskoj na kojima će biti moguće održati i razna plivačka natjecanja, rekao je Penava najavljujući kako će u njemu posao pronaći 30-ak osoba.

Vukovarsko plivalište ima svoj zatvoreni i otvoreni dio. U zatvorenome dijelu je bazen olimpijskih mjera, 50 x 25 metara, s gledalištem od 750 sjedećih mjesta. U tome dijelu je i veliki digitalni semafor… Za čišćenje bazenskih školjki osigurani su i posebni roboti, a na vertikalnim stjenkama bazenske školjke postavljena je i rasvjeta. U drugom dijelu zatvorenoga dijela plivališta nalazi se prostor koji je moguće iskoristiti za razne manifestacije, kuhinja, fitness dvorana, soba za liječnike, saune, svlačionice s ormarićima, kupaone… Ispod je i bazensko postrojenje. U vanjskom dijelu su dva otvorena bazena predviđena za neplivače i za rekreaciju. Biti će tu i sunčalište kao i tobogan. S vanjske strane bazena je i šest lokala.

-Pet godina trajala je izrada projektne dokumentacije, a onda još pet godina i sami građevinski radovi. Cijeli projekt vrijedan je 60 milijuna kuna i u cijelosti ga je podmirio Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Treba znati da će Fond i nakon što se bazeni otvore i stave u funkciju narednih godina godišnje izdvajati po 1,5 milijun kuna za sufinanciranje troškova kompleksa, rekla je Blažević.

Podsjetila je kako je Fond za realizaciju ovoga projekta dobio potporu 200-ak udruga i sportskih klubova iz grada Vukovara. Najavljeno je i da će nakon što plivalište bude pušteno u funkciju biti osnovana posebna ustanova koja bi rukovodila sportskim objektima na području grada. Treba znati i kako je plivalište projektirao Idis Turato kao i da je u cijelome projektu usko s Fondom i Gradnjom iz Osijeka, koja je izvoditelj radova, usko surađivao i poznati hrvatski plivač Tomislav Karlo.

>>Humanitarnim koncertom 'Svi za Vukovar' prikupljeno gotovo 1,2 milijuna kuna

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar nijeminišta
nijeminišta
18:58 05.06.2016.

ovo je suludo - vukvaru trebaju najmodenije tvornice, a ne plivališta. tko će plivati - pa svi mladi su otišli jer nemaju posla... ovakve jeftine populističke poteze treba ismijavati, a ne hvaliti kao ovaj novinar...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
22:16 05.06.2016.

Boze dragi u sto vi lovu lupate, stvarno se pitam jeste li normalni?

MH
mrtav-hladan
19:48 05.06.2016.

Bolje bi vam bilo da ste za taj novac otvorili stotinjak radnih mjesta Ali vi se drzite one ako nemaju za kruh neka jedu kolače