PONUĐENA 2 MODELA

Vukovar uvodi mjere štednje: Javna rasvjeta će biti reducirana

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Zamjena neispravnih žarulja na rasvjetnim stupovima
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Zamjena neispravnih žarulja na rasvjetnim stupovima
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Zamjena neispravnih žarulja na rasvjetnim stupovima
28.03.2022.
u 13:40
Prema podacima iz Grada Vukovara anketu ukupno je ispunilo 665 građana Vukovara od čega se njih 634 (95,34%) odlučilo za model redukcije javne rasvjete
Pogledaj originalni članak

Grad Vukovar uvodi mjere štednje koje uključuju i reduciranje javne rasvjete na području cijeloga grada s čime se želi, koliko toliko, doskočiti povećanju cijene energenata i električne energije.

Odluku o tome donijeli su sami građani kojima je gradska uprava, putem štandova kao i mogućnosti da svoje mišljenje kažu preko službene gradske stranice, omogućila da u vremenu od 11. do 19. ožujka odaberu jedan od dva ponuđena modela. Prema jednom modelu u noćnim satima u gradu će raditi svako drugo ili treće javnorasvjetno dok je drugi model predviđao da osvjetljenje grada ostane po starome ali uz poskupljenje komunalne naknade za sve građane u visini od 40 do 50 posto kako bi se pokrio novonastali trošak.  

- Iz aspekta odgovornog upravljanja i raspolaganja gradskim proračunom moramo uvesti određene promjene, a prije svega vodeći se racionalnim i odgovornim ponašanjem prema potrošnji energenata, ali i ukupnom poslovanju. U vidu provođenja mjere redukcije javne rasvjete voditi ćemo računa o sigurnosti odvijanja prometa te sigurnosti građana - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na današnjoj konferenciji za novinare.  

Prema podacima iz Grada Vukovara anketu (online i na terenu) ukupno je ispunilo 665 građana Vukovara od čega se njih 634 (95,34%) odlučilo za model redukcije javne rasvjete dok je njih 31, odnosno (4,66%) izabralo model povećanja iznosa komunalne naknade za 40 do 50%.

>> VIDEO Strašna tragedija u Švicarskoj: Peteročlana obitelj skočila sa 7. kata zgrade nakon što im je na vrata došla policija

DMITRO ŠERENGOVSKI

Ugledni ukrajinski profesor: 'I mi sada imamo Vukovar, Rusi i Srbi su isti. Pad drona u Zagrebu? Evo što mislim'

"Kremlj već godinama diljem Europe pruža infrastrukturnu i logističku pomoć radikalno desnim i radikalno lijevim strankama. Vladimira Putina uopće ne zanima je li netko komunist ili nacist. Njemu je samo bilo bitno financirati euroskeptike koji bi svojim djelovanjima destabilizirali Bruxelles. Šteta što su na takvu sofisticiranu propagandu mnogi u Europi nasjeli. Kampanja deputinizacije potrebna je u ovom trenutku više zapadnoj nego istočnoj Europi", kaže između ostalog u velikom intervjuu za Večernji list jedan od uglednijih ukrajinskih politologa.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.