U POSLJEDNJI TREN

Vuzmenku im netko potpalio, no u nekoliko sati napravili su novu

Foto: PRESNIMIO IZAK VRTARIĆ / VLM
Vuzmenku im netko potpalio, no u nekoliko sati napravili su novu
25.04.2011.
u 13:05
Mladež iz Gornjeg Hrašćana u subotu oko 17 sati počela je dizati novu vuzmenku. Dovukli su motorne pile, traktore i "labudicu" i - uspjeli!
Pogledaj originalni članak

Mještani Gornjeg Hrašćana neugodno su se iznenadili kad su vidjeli da im vuzmenka gori prije vremena, u subotu oko 16 sati. Netko ju je namjerno potpalio. No to ih nije pokolebalo. Mladež je zasukala rukave, dovukla motorne pile i traktore, čak i jednu "labudicu", te za nekoliko sati dovukla novo granje i napravila vuzmenku, koja je ovaj put upaljena kad treba, navečer, te su se do dugo u noć uz nju pekle "mesne delicije". Navodno su potpaljene i vuzmenke u okolnim Nedelišću i Pušćinama, pričalo se uz vatru. Nije to prvi put da u Međimurju planu vuzmenke prije vremena, a uglavnom je riječ o "konkurentskom podmetanju" iz susjednih sela.

U Murskom Središću požari

Inače, u subotu su podmetnuti i požari na smetlištu Hrastinka te području uz Muru, kod skele u Murskom Središću. Požare je gasio lokalni DVD, a u pomoć je pristigla i čakovečka JVP. Dežurali su do pola pet ujutro.

U sedam sati, na sam Uskrs, požar se ponovo aktivirao, a otrovni dim snažan je vjetar nosio u centar grada. Uz vatrogasce ovaj put uključili su se i komunalni redar te tvrtka Žganec transporti te su požar lokalizirali. Gradski oci predlažu zatrpavanje Hrastinke slojem zemlje te ograđivanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.