Odjeci u SAD-u

Washington i dalje snažno podupire 
Jadranku Kosor

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Washington i dalje snažno podupire 
Jadranku Kosor
15.10.2010.
u 20:14
Griješe oni koji tvrde da je Sanader tražio ili može dobiti podršku u Washingtonu – tvrdi naš izvor.
Pogledaj originalni članak

U Washingtonu pažljivo prate sva politička događanja u Hrvatskoj, ne samo zato što smo članica NATO-a nego i zbog više puta ponovljene podrške Vladi Jadranke Kosor na putu prema Bruxellesu, u čemu Amerika otvoreno stoji uz našu zemlju kao i za spora sa Slovenijom. U razvijenoj demokraciji poput američke političari o vanjskopolitičkim temama razmišljaju pragmatično, a to znači da isključivo gledaju ono što je najkorisnije za njihovu zemlju te nema prostora za komentiranje osobnih simpatija.

Ako se pak upuste na tu razinu da dodatno žele naglasiti svoje posebne interese i naklonosti, onda je to kao u slučaju Hrvatske kad su osobno američka državna tajnica Hillary Clinton i potpredsjednik Joe Biden iskazali potporu Jadranki Kosor i njezinoj Vladi u borbi protiv korupcije, gospodarskim reformama i ulasku u EU. Americi je, potvrđeno je u Washingtonu, potrebna stabilna Hrvatska očišćena od korupcijskih hobotnica, spremna za strana ulaganja i kao uzor zemljama u regiji da bi se našim uspjehom opominjalo Srbiju, BiH i druge.

Washington posve vjeruje u političko prijateljstvo s Hrvatskom.

– Griješe oni koji tvrde da je Sanader tražio ili može dobiti podršku u Washingtonu – tvrdi naš izvor upozoravajući da “političko djelovanje s mnogo osvetoljubivih strasti i kopernikanskih obrata, a s manje čistih namjera ne može završiti dobro i, gledajući američkim očima, nije dugovječno”.

Za službenu administraciju to što je netko imao potpunu vlast i naglo otišao ne kazavši iskreno zašto to čini te petnaest mjeseci poručivao da se oprostio s politikom i onda pogazio svoju riječ i vratio se boriti za političke mrvice zanimljivo je jedino za hollywoodski scenarij, ali ne kao ozbiljna realnost.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

UK
Ugo Kajvez
20:46 15.10.2010.

Zna se ... za koga ona radi ..... a za koga ne ....

KA
karlovcankica
21:12 15.10.2010.

hahaha...stogod!

KR
Kronika
15:12 17.10.2010.

Washington lako podržava Hrvatsku i Jadranku Kosor kad 99,99% njih niti nezna gdje je Hrvatska i tko je Jaca. Pa ni sam Obama nikad nije čuo za nas.