Split

Z. Milanović o Ini: HDZ kasni i na pogrešan način kopira tuđe mjere

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Z. Milanović o Ini: HDZ kasni i na pogrešan način kopira tuđe mjere
02.04.2011.
u 12:56
- HDZ-ova vlast nas je odbila prije četiri mjeseca kada smo predlagali izmjene zakona o INI. Ne znam što se promijenilo u četiri mjeseca u glavama hdz-ovaca - kaže predsjednik SDP-a.
Pogledaj originalni članak

HDZ-ova vlast nas je odbila prije četiri mjeseca kada smo predlagali izmjene zakona o Ini. Mi smo ga predlagali zato jer je INA zadnje četiri godine prepuštena sama sebi, a i Mađarska ima takav propis. Ne znam što se promijenilo u četiri mjeseca u glavama HDZ-ovaca. Naš prijedlog nije bio diskriminacijski, a treba vidjeti kako je to HDZ zamislio i što o tome kaže Europska komisija. HDZ kao i obično kasni, kopira tuđe mjere i to radi na pogrešan način - ocijenio je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a koji je u subotu, s visokim stranačkim dužnosnicima iz Dalmacije, bio u Splitu na tematskoj konvenciji o dalmatinskom gospodarstvu.

Milanović nije htio nagađati hoće li pregovori s Europskom unijom biti gotovi do lipnja.

- Mi smo na samom završetku pregovora, a poglavlje 23 regulira temlje sustava. Brine me što nakon osam godina vladavine jedne stranke Hrvatska je još uvijek u području temljenih prava i pravne države nije položila ispit. Sve jedno, želimo da dogovori završe što prije jer smatramo da smo u stanju od Hrvatske stvoriti pravnu državu - rekao je Milanović. Naglasio je kako ni Europska komisija ne zna hoće li pregovori biti gotovi u lipnju pa zato priprema izvješće za ranu jesen.

- To izvješće se može pretvoriti u nešto drugo, ako pregovori završe, a ja ne želim širiti pesimizam - poručio je Milanović. 

Ocijenio je kako je HDZ krenuo u prekrajanje izbornih jedinica u izbornoj godini zbog krivotvorenih biračkih popisa.

- To u pravnoj državi ne bi bilo moguće ni da nismo u izbornoj godini, jer je temelj svega 100.000 novih birača u dvije izborne jedinice tijekom 10 godina. Ne stanovnika, već birača, ljudi koji su prijavili prebivalište. Ti koji to rade sramote Hrvatsku pa neka to kasnije objašnjavaju svojoj djeci - poručio je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 95

OB
-obrisani-
13:49 02.04.2011.

Isto…. Isto… Isto… Isto… Isto… Isto… Isto… Isto… Isto… Pred svake IZBORE ovi ADZ-ovi lopovi imaju istu taktiku…ponavljaju se ko papagaji . ..prvo ide red optužbi na 1945...na partizane ..Tita....komunjare…Mirka i Slavka ..pa se razvuće prića o Blajburgu...i …Jazovki…jamama….. ..pa idu redovi biskupa… Srakić….pa..Bozanić..pa prenemaganje...lupetanje ..pa red….Thomsonovog revanja koračnica…..sa dozom Jure Francetića..i..Mile Budaka ..pa red udaranja po Račanu....a nekoliko udaraca zakači i Savku i Tripala ..pa ..PRIČA….svi smo isti……..SVI SMO ISTI… ..pa red obečanja svega i svačega...150.000 radnih mjesta...NEMA poreza...PDV na 15% ..pa još jedan red lažnih kamena temeljaca…mostova..škola..vrtića ..kojih nikad neće biti ..pa jeftini stanovi….potpore…poticaji…LAŽI….MULJANJA….LAŽI….MULJANJA ..pa opet red Tupsona.......zmijaaa….gaaa…za..srceee…ugrizlaaaaaaaaa…..iiiaaaa.. ..pa opet Srakić…sere li sere…a iza njega…opet Bozanić…se prosere ..pa red glasača sa groblja diljem ercegovine..+..putujući ercegovci iz Širokog u Imotski ..pa još red laži..muljanja..lupanja po Rvatskim plučima…iako su već plava ..pa red masnog Žaka..koji urla ko konj…HDZ – ZNA.…HDZ-ZNA….HDZ-ZNA ..još jednom….svi smo isti…….svi smo isti……svi smo isti………. ………i dobiveni su……..IZBORI….. . .a onda slijedi 4 godine…muke isusove…pasi travu…kopaj po kontejnerima…jedi govna .poskupljena..struje…vode…plina…………….a ..ZATIM..ono…NAJVAŽNIJE .KRADI...kupuj BMW-e…kupuj Bukovce…Farbaj tunele…Nosi torbe pune eura . ..DO KADA TAKO………LJUDI……..DO KADA………DO KADA NARODE

ST
standup
13:53 02.04.2011.

Rambo .., \"tebi nebi nista odgovaralo u Hrvatskoj-niti da ti stave \"Kraljevsku-Krunu na tvoju glavu\"..,( tako da ne prozivas´ Narod-koji nije Tvoj, ..a niti misle i zele biti Tvoji) !!...kratko-recéno : odj3bi..!!

OB
-obrisani-
16:08 02.04.2011.

ne zna se tko je vise jadniji rambo ili milanovic