OČEKUJU SE PLJUSKOVI I GRMLJAVINA

Za cijelu zemlju izdana upozorenja, dvije regije istaknute zbog obilne kiše: Moguće su poplave

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Kiša i jugo zahvatilo šibensko područje
Foto: DHMZ
Foto: DHMZ
28.09.2022.
u 13:58
Na Jadranu i uz njega može biti obilne kiše, a najmanje oborine te česta sunčana razdoblja očekuju se na istoku zemlje
Pogledaj originalni članak

Vrijeme će sutra biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). 

Na Jadranu i uz njega može biti obilne kiše, a najmanje oborine te česta sunčana razdoblja očekuju se na istoku zemlje. Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni, a u sjeverozapadnim područjima okrenut će na sjeverni. Na Jadranu će puhati umjeren i jak južni vjetar i jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak.

Foto: DHMZ

Najniža temperatura na kopnu bit će od 9 do 14, na Jadranu od 14 na sjevernom do 20 °C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25, no u središnjim i gorskim predjelima niža, između 15 i 20 °C.

Za cijelu je zemlju za sutra upaljen meteoalarm, a veći dio Hrvatske označen je žutim upozorenjem. Narančasto upozorenje upaljeno je za gospićku i riječku regiju zbog ponegdje obilne kiše. 

Foto: DHMZ

– Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima – upozorava DHMZ. 

Upozorenje za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju postavljeno je zbog mogućih izraženijih pljuskova. Ostale regije, odnosno zapadna obala Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te sjeverna, srednja i južna Dalmacija, imaju žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra. 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.