FINANCIJSKO IZVJEŠĆE

Za glas protiv prikupljeno oko 300.000 kuna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Za glas protiv prikupljeno oko 300.000 kuna
26.11.2013.
u 10:35
"Pozivamo inicijativu U ime obitelji da i oni objave precizne podatke o financiranju svoje kampanje"
Pogledaj originalni članak

Oko 300.000 kuna, što vlastitih sredstava, što donacija, a što vrijednosti roba i usluga, dosad je prikupljeno i uloženo u kampanju građanske inicijative Građani glasaju protiv, a procjena je da će do
samog početka referenduma o braku u istu kampanju biti uloženo oko pola milijuna kuna. Doznalo se to danas od predstavnika inicijative Građani glasaju protiv Vanje Škorić, Zrnke Kušen i Enesa Čerimagića.

Konkretnije, udruge koje su uključene u ovu kampanju donirale su oko 87.000 kuna vlastitih sredstava, oko 40.000 kuna prikupljeno je donacijama preko žiroračuna i prošlotjednim velikim partyjem. Vrijednost rada dizajnera je oko 20.000 kuna, a 150.000 kuna je tržišna cijena postavljanja billboarda.

– Pozivamo inicijativu U ime obitelji da i oni objave precizne podatke o financiranju svoje kampanje. Usto pozivamo građane da svi izađu na referendum i glasuju protiv te time pokažu da su protiv diskriminacije – poručio je Enes Čerimagić.

Zrnka Kušen naglasila je da se udruge koje su donirale svoja sredstva na neki način time odriču svojih plaća. Najveći trošak, kazala je, bit će u četvrtak na velikom koncertu na  zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a taj trošak odnosi se na plaćanje pozornice, rasvjete i zvuka. Glazbenici koji će nastupiti u kampanju ulaze besplatno, a vrijednost njihovih nastupa kreće se oko 100.000 kuna.

Doznalo se još da je sada u kampanji odrađeno oko 1200 volonterskih sati, no u ovoj građanskoj inicijativi te sate ne vrednuju novcem. Poslije 10. prosinca, kazali su organizatori, bit će predano i  detaljno financijsko izvješće ove kampanje, a sve one donacije koje su stigle anonimno bit će donirane za nezbrinutu djecu.

– Još jednom pozivamo udrugu U ime obitelji da objavi svoja financijska sredstva jer ista pravila koja vrijede u izbornim kampanjama trebala bi vrijediti i za referendume. Zgroženi smo raznim izgovorima inicijative U ime obitelji kako bismo sakrili svoje donatore. To što kažu da ne žele otkrivati identitet donatora jer ih žele zaštiti čista je manipulacija. Uostalom, stranka Hrast, koja sudjeluje u njihovoj inicijativi, objavljuje svoje donatore, pa ne vidimo zašto ne bi i ova građanska inicijativa. Stoga bi i U ime obitelji trebala objaviti svoje financijsko izvješće, i prije referenduma, i ono finalno nakon referenduma. I mi to činimo pod motom "Čist račun, duga ljubav za sve" – kazala je Vanja Škorić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

Avatar tituš
tituš
11:04 26.11.2013.

Svatko tko je potpisao inicijativu udružiti će po samo 1 kunu i eto nas na duplo većem iznosu od vašeg. Drugo, nama niti ne trebaju novci jer ih nemamo gdje potrošiti na kampanju, jer ste vi dobili cijeli medijski prostor, uglavnom neplaćen, što znači varanje države i neplaćanje PDV-a na pružene usluge oglašavanja, a radi se o milijunskim iznosima prema cijenama zakupa medijskog prostora. Mi ćemo novac potrošiti na pametnije, npr. na edukaciju kako se od vas zaštititi! Evo ja ću platiti 50 kuna za sve one koji su potpisali inicijativu, a nemaju 1 kunu, a ovakvih kao ja na tisuće je vjeruj! Nemojte povezivati HRAST iako je to hvale vrijedna stranka sa ovim, jer da su oni imali što imate vi od vaših sponzora, oni bi vladali državom! Ovako ih vi besplatno reklamirate i to nije loše s vaše strane, samo vi toga niste svjesni! Žalosno je da toliko podcjenjujete hrvatski narod i birače koji su još zdravog razuma, srca i duše, no to će vas koštati i tome se jako veselim. Želim vam neuspjeh na skorašnjem referendumu!

DA
dadoHP
12:22 26.11.2013.

Nisam protiv homoseksualaca, međutim protiv sam da se istospolne zajednice reguliraju kao brak, te što je još gore da im se dozvoli usvajanje djece. Zato pozivam sve koji drže do moralnih vrijednosti da glasaju "ZA", jer brak je ipak zajednica muškarca i žene.

CE
cenzura
11:34 26.11.2013.

A kaj su ovi objavili???? Nekakve brojeve i postotke, sate rada, odricanja od honorara. Dajte molim vas!? Objavite bedastoće a od inicijative U ime obitelji tražite da vam objave imena donatora kako bi vama naklonjeni mediji mogli nekažnjeno pljuvat i ponižavat. Sramotno! PS Na kraju, vec mi je pun kufer nazovi građanskih (homoseksualnih) organizacija koji agresivno, bezobrazno i nasilnički guraju svoje svjetonazore. Inače ne izlazim na glasovanja ali sad ću, kao i svi moji, izaći i glasati ZA!