ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

Za krivotvorenje isprava sumnjiče muškarca neutvrđenog identiteta

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL/Ilustracija
Za krivotvorenje isprava sumnjiče muškarca neutvrđenog identiteta
18.03.2021.
u 07:33
Nije priopćeno kako je otkriveno da je osumnjičenik  krivotvorio hrvatske dokumente, a tužiteljstvo  je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru predložilo da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela,  čemu je udovoljeno
Pogledaj originalni članak

Muškarac čiji  identitet nije utvrđen ispitan je Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje da je krivotvorio ispravu i neistinito ovjerio sadržaj. Sumnjiči ga se da je 15. listopada 2019.  u prostorijama policije u Daruvaru, podnio zahtjev za prijavu prebivališta na adresi u Republici Italiji.

Zatražio je i da mu se izda osobna iskaznica i putovnica koja je glasila  na ime jednog hrvatskog državljanina, a osumnjičenik je uz sve to predočio krivotvoreni hrvatski   rodni listi i domovnicu  te krivotvorenu osobne iskaznicu Republike Italije. Na svim dokumentima bilo je tuđe ime, odnosno ime hrvatskog državljanina koji je zahtjev navodno  podnio. U policiji su mu potom  izdali osobnu iskaznicu i putnu ispravu Republike Hrvatske na ime tog hrvatskog državljanina, a još uvijek neidentificirani osumnjičenik ih je osobno i preuzeo.

Nije priopćeno kako je otkriveno da je osumnjičenik  krivotvorio hrvatske dokumente, a tužiteljstvo  je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru predložilo da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela,  čemu je udovoljeno. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.