VREMENSKA PROGNOZA

Za nekoliko regija upaljen meteoalarm, HAK upozorava: 'Otežano se vozi zbog snijega'

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Zbog snijega otežan promet od Karlovca do Slunja
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Zbog snijega otežan promet od Karlovca do Slunja
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
U Delnicama je izmjereno 80 cm snijega
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Snijeg okovao Delnice
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Snijeg okovao Delnice
25.01.2023.
u 08:29
Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme
Pogledaj originalni članak

Za nekoliko hrvatskih regija upaljen je meteoalarm zbog jake bure koja će puhati. U Velebitskom kanalu očekuju se udari bure do 110 kilometara na sat, a bura će puhati i u riječkoj regiji te srednjoj i južnoj Dalmaciji. 

Na kopnu oblačno uz slabe oborine, u nizinama većinom kišu, a u visinskim predjelima snijeg, dok će na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije biti pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 5, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva.

HAK upozorava da su mokri i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima i magle, mjestimice vrlo guste. U Gorskom kotaru i Lici otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vjetra dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

VIDEO Objavljeno gdje je palo najviše snijega

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.