'Volim Hrvatsku'

Za prvo mjesto dobili nagradu od 5.000 kuna

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
Volim Hrvatsku, dodjela nagrada (1)
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
Volim Hrvatsku, dodjela nagrada (1)
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
Volim Hrvatsku, dodjela nagrada (1)
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
Volim Hrvatsku, dodjela nagrada (1)
16.05.2013.
u 18:01
Ovogodišnja tema natječaja bila je "Ljepote mojeg zavičaja", kako je kazala Maja Jakobović, direktorica Županijske turističke zajednice, a na natječaj se prijavilo 10 osnovnih škola
Pogledaj originalni članak

U županijskoj vijećnici u Požegi danas su uručene nagrade i priznanja učenicima osnovnih škola i vrtića s područja Požeško – slavonske županije čiji su radovi proglašeni najboljima u akciji \"Volim Hrvatsku 2013\" Hrvatske turističke zajednice u sklopu koje je bio organiziran natječaj\" Djeca crtaju i pišu Hrvatsku\".

Ovogodišnja tema natječaja bila je \"Ljepote mojeg zavičaja\", kako je kazala Maja Jakobović, direktorica Županijske turističke zajednice, a na natječaj se prijavilo deset osnovnih škola u konkurenciji literarnih i likovnih radova, gdje se prijavilo te devet dječjih vrtića iz naše županije. Najljepši likovni rad u konkurenciji vrtića napravila je Lucija Sajfert iz požeškog dječjeg vrtića sv. Leopold Mandić, drugo mjesto pripalo je Luki Perković, Marku Tajsu i Krstijanu Zeljku iz DV Radost iz Požege, a treće Katarini Maurus iz veličkog vrtića.

Među osnovnoškolcima prvo mjesto u kategoriji likovnih radova osvojila je Tena Korov iz požeške Katoličke osnovne škole, drugo mjesto učenici Zrinka Hihlik, Gloria Mak i Luka Plaščar iz OŠ Braća Radić u Pakracu, a treće Monika Lončarević iz OŠ V. Nazora u Trenkovu. Anamarija Mutić iz OŠ V. Korajca iz Kaptola osvojila je prvo mjesto u kategoriji literarnih radova. Drugo mjesto pripalo je Antoniji Tušek iz OŠ S. radić u Čaglinu, a treće Lari Šimunović iz OŠ J. Kempfa u Požegi. Za osvojeno prvo mjesto škole učenika dobile su 5.000 kuna, za drugo 3.000 kuna, a za treće 2.000 kuna. AnaMarija Mutić, nagrađena učenica iz kaptolačke škole pročitala je svoj rad te iskazala radost što je nakon osvajanja nagrade Goranovo proljeće dobila još jednu nagradu za svoj iznimni talent. Svi prvonagrađeni radovi bit će upućeni na nacionalnu završnicu.

>>Nagrađeni najbolji likovni i litrerarni radovi

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.