Apel SUVAG-a

Za rehabilitaciju se kod logopeda u Karlovcu čeka i do 15 mjeseci

15.03.2012.
u 14:08
U karlovačku Polikliniku za rehabilitaciju slušanja i govora dolaze pacijenti iz čak pet županija, a u Dječjem vrtiću Gaza trenutačno su podstanari
Pogledaj originalni članak

Ima nas šesnaest zaposlenih i takva situacija traje već pet godina. Još smo lani tražili suglasnost za dva logopeda koji su nam neophodni. Zahtjev ćemo ponoviti i ove godine s obzirom na to da se sada na logopedsku rehabilitaciju čeka i do petnaest mjeseci.

Djeca ne moraju čekati i imaju prednost, ali pacijenata je sve više – upozorava ravnateljica Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac Zlata Perković. Dodaje da imaju 500 pacijenata u stalnom tretmanu i još 1500 novodijagnosticiranih.

Osim nedostatka stručnog kadra problem je i što SUVAG djeluje u neadekvatnom prostoru. Trenutačno su podstanari u Dječjem vrtiću Gaza.

 – Dolaze nam djeca od dvije godine sve do pacijenata od sedamdeset i više godina kojima je rehabilitacija potrebna nakon moždanog udara ili operacije laringsa. Prostor ne zadovoljava uvjete koje bismo trebali imati – dodaje ravnateljica Perković. Kako u karlovački SUVAG na rehabilitaciju dolaze pacijenti iz pet hrvatskih županija, karlovački župan Ivan Vučić smatra da bi se problem prostora trebao rješavati na razini države.

 – U suradnji s ustanovom napravili smo projekt po kojem bi SUVAG trebao biti u budućoj stambenoj zgrade za branitelje u naselju Gaza.

S time su suglasni i branitelji. Željeli bismo da se u izgradnju uključe županije, ali ministarstva zdravstva i obitelji, jer tako veliku investiciju ne možemo sami ostvariti. Ako ne bude takve pomoći, ideja da SUVAG dobije novi prostor trajat će duže i morat ćemo podignuti kredit što je dodatno opterećenje za sve – rekao je župan Ivan Vučić. Za tu namjenu u ovogodišnjem je proračunu osigurano 400.000 kuna. Još će se vidjeti hoće li se novac iskoristiti kao inicijalna sredstva za kredit ili će ipak netko pomoći.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.