zoran milanović:

"Za stanje u Ini neutemeljeno se optužuje Vladu od 2000. do 2003."

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
"Za stanje u Ini neutemeljeno se optužuje Vladu od 2000. do 2003."
09.12.2010.
u 13:19
Postavlja se pitanje zašto MOL-u treba više od 50 posto dionica, koji su mu motivi i zašto Vlada nije učinila sve da zaštiti hrvatske interese, rekao je Milanović
Pogledaj originalni članak

Neka Vlada što prije predloži zakon kojim će svako stjecanje više od 50 posto dionica Ine učiniti ovisnim o odluci Sabora – pozvao je uime SDP-a Zoran Milanović.

– Svako odustajanje od takvog rješenja ili svaka neodlučnost kod nas rađa sumnju da postoji nekakav dogovor s kojim nismo upoznati – nastavio je i ustvrdio da se za stanje u Ini neutemeljeno optužuje Vladu od 2000. do 2003. Postavlja se pitanje zašto MOL-u treba više od 50 posto dionica, koji su mu motivi i zašto Vlada nije učinila sve da zaštiti hrvatske interese – rekao je Milanović.

Pozvao je Vladu da se konačno počne ponašati u nacionalnom interesu i reagira na MOL-ovu ponudu. MOL, prema dostupnim podacima, u ovom se slučaju nije ponio partnerski, upitavši koji je to MOL-ov motiv za stjecanje više od 50 posto dionica, kada i važećim ugovorom između Vlade RH i MOL-a ta mađarska kompanija već ima upravljačka prava u Ini kao da je vlasnik više od 50 posto dionica.

Potom je još jednom prozvao Vladu jer još nije reagirala na MOL-ovu ponudu za kupnju dionica Ine od malih dioničara u cilju preuzimanja većinskog vlasništva nad Inom. No od ponedjeljka Vlada nije učinila i rekla ništa, mi im kažemo da mogu napraviti ono što bi svaka suverena i svjesna vlast učinila u zaštiti nacionalnih interesa, a istodobno ne kršeći uobičajena pravila ponašanja među državama u svijetu i članicama EU – rekao je šef SDP-a.

– A tko god tvrdi da je to nemoguće, da je zabranjeno, da je protivno ovim ili onim pravilima, samo neka pogleda praksu drugih država kada su u pitanju strateški resursi i energetski sektor – zaključio je Milanović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SV
svnedjelja
18:47 09.12.2010.

milovanovic velei: kaj ocete-da smo mi na vlasti mi bismo bili sve to prodali madjaronima, onak kak smos e i dogovorili po 90 kuna dionicu, ali su nas ovi iz hdz zayebali pa su prodali po 2700 kuna heheheheheehehehe

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:27 11.12.2010.

Bez temelja ? Prodali ste INU mađarskoj firmi koja je bila upola manja od INE.Umjesto da je INA kupila MOL i sve takve firme u regiji.