Bez izlaza

Za stečaj Radija neće biti kriv loš program, nego političko uplitanje

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Za stečaj Radija neće biti kriv loš program, nego političko uplitanje
08.09.2012.
u 17:11
Nakon Toplane, sada je na rubu i Radio, tko je sljedeći, hoćemo li postati grad stečaja – pita se SDP-ov predsjednik Josip Benčić
Pogledaj originalni članak

Blokirani račun i gotovo 665.000 kuna duga prema bivšem direktoru, Hrvatski Radio Karlovac sve više ‘guraju’ prema stečaju. Posebno kada se zna da osnivači, Grad, Županija i gradske tvrtke nisu spremne sanirati nastali dug. Neizvjesna situacija u nekad uglednom gradskom mediju, već je mjesecima karlovačka top tema.

Karlovčani su ogorčeni ovakvim odnosom prema mediju, koji je aktualna vlast godinama koristila za osobnu promociju, a sada doslovno dignula ruke od svega. Nezadovoljstvo je još veće kada se zna da za nastalu situaciju nisu krivi djelatnici karlovačkog Radija, čija je sudbina sada neizvjesna.

 Djelatnici rade

 – Ovakva situacija i vjerojatni skori stečaj nisu se dogodili zbog lošeg programa, nego političkih intervencija. Nisu krivi ljudi na Radiju, nego politika, koja je mijenjala kadrove. Sve su to političke posljedice, a rad novinara vidi se svakodnevno, slušamo vijesti, glazbu, program...

Nije pošteno i objektivno da se sve prebaci na djelatnike. U pitanju je gradska tvrtka – napominje politologinja i nezavisna političarka Jasna Plevnik. Smatra da se Radio Karlovac treba spasiti i da takav medij treba Gradu zbog komunikacije s građanima.

 – Lokalna je vlast očito procijenila da im više ne trebaju. Međutim, trebaju biti svjesni da je Radio potreban zbog Karlovčana, a ne njih. Mogli su riješiti taj problem, ali očito ne postoji sposobnost i volja.

Posao politike nije da opisuje situaciju, nego procjenjuje i pomogne u rješavanju. Naši političari komentiraju i to je loš metodološki pristup – poručuje Plevnik. Podsjeća i da je nastali dug nastao upravo zbog miješanja u političko kadroviranje kada je smijenjen bivši direktor Dragutin Pribanić, kojem sada sudskom presudom pripada spomenuti iznos.

 Velika šteta ako se ugasi

 – Radio Karlovac jedan je u nizu propusta aktualne vlasti. Bila bi velika šteta da se ugasi. Nakon Toplane i vrlo vjerojatno Radija tko je sljedeći. Hoćemo li postati grad stečaja – kaže predsjednik SDP-a Josip Benčić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.