Učenici u akciji

Za udžbenike dvadeset, a radne bilježnice samo deset kuna

Foto: Kristina Štedul Fabac/Piixsell
Za udžbenike dvadeset, a radne bilježnice samo deset kuna
25.07.2013.
u 12:58
Neki su bili razočarani zbog slabog izbora knjiga za srednju školu, pa se pozivaju svi zainteresirani na tri akcije u kolovozu
Pogledaj originalni članak

Trebaju mi još samo knjige za četvrti i osmi razred iz engleskog jezika. Sve drugo smo uspjeli nabaviti i vrlo sam zadovoljna – komentirala je Karlovčanka, koja je školske brige za svoje najmilije uspjela riješiti zahvaljujući Gradskom društvu Crvenog križa. Razmjena i prodaja školskih udžbenika u dvije srpanjske akcije okupila je mnoge. ‘Naoružani’ popisima i roditelji i učenici tražili su potrebno za početak škole.

 Poduzetni osnovci

 Za knjige je trebalo izdvojiti dvadeset kuna, dok su radne bilježnice dvostruko jeftinije. No, ‘padali’ su i drugi dogovori, knjiga za knjigu.

 – Prodaja ide dosta dobro. Najviše se traže udžbenici za sedmi i osmi razred – rekla je Dijana Mijadžinović, koja je zarađeni novac utrošila u kupnju naslova potrebnih za sedmi razred. Svi koji dosad nisu riješili problem udžbenika iz karlovačkog Crvenog križa pozivaju na tri sljedeće akcije, koje će se ispred njihovih prostorija u Smičiklasovoj 25 održati 7., 14. i 21 kolovoza.

 – Iznenadio nas je ovako veliki odaziv. Treću godinu zaredom organiziramo ovakve akcije i građani su zaista zadovoljni. Mnogi nas zovu i raspituju se kada su sljedeće. Ima i dosta onih koji nam donose knjige u Crveni križ, pa ih mi onda podijelimo – napominje voditeljica mladeži Anita Vučetić. I dok je izbor za osnovnoškolce bio iznad svih očekivanja, mnogi nisu uspjeli pronaći potrebne udžbenike za srednju školu.

 – Svi imaju knjige i bilo bi dobro da ih donesu da se ponuda upotpuni. Nema razloga da propadaju ili da ih se čuva, a mnogo je onih koji si ne mogu priuštiti kupnju novih. Ova akcija za svaku je pohvalu. Trebalo bi ih i češće održavati – smatra Marija Butorac, majka karlovačke srednjoškolke.

 Velike potrebe

 Karlovačke osnovne škole već nekoliko godina po završetku nastave organiziraju razmjene na razini svojih ustanova. Gimnazija Karlovac ima dugogodišnju tradiciju da svake prve subote na početku nove školske godine također organizira razmjenu i prodaju udžbenika po povoljnim cijenama.

Akcija Crvenog križa pokazala je da su potrebe zaista velike. Stoga svi oni koji imaju knjige koje više ne koriste neka se pridruže akcijama u kolovozu i tako olakšaju osnovcima i srednjoškolcima početak nove školske godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.