Susret ministara

'Zadovoljni smo suradnjom na graničnom prijelazu sa Slovenijom'

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
'Zadovoljni smo suradnjom na graničnom prijelazu sa Slovenijom'
24.07.2013.
u 16:30
Slijedi priprema za zajednički Schengenski režim koji bi, kako su ministri najavili, mogao stupiti na snagu za manje od dvije godine.
Pogledaj originalni članak

Ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Slovenije, Ranko Ostojić i Gregor Virant susreli su se danas na graničnom prijelazu Kaštel gdje su izrazili zadovoljstvo funkcioniranjem \"one stop control\", zajedničke granične kontrole hrvatskih i slovenskih policajaca.

Naime, od 1. srpnja, od kada je Hrvatska postala članicom EU došlo je do promjene kontrole granice, na kojima više nema carinika, pa je za policiju uveden novi način rada. Pravovremena priprema i dogovor oko \"one stop control\" i prije ulaska Hrvatske u EU, pokazala se odličnom, pa je od 1. srpnja kontrola na jednoj točki olakšala i pojednostavljila prijelaz putnika preko granice, kazao je slovenski ministar Virant ocjenivši ovu suradnju Hrvatske i Slovenije odličnom.

- Drago mi je da mogu izraziti zadovljstvo kao i slovenski kolega ministar, što smo čuli od policjaca koji vode ovaj granični prijelaz da se uspješno odvija njihova suradnja - kazao je ministar Ostojić naglasivši kako je upravo to i cilj, da sve bude prohodnije, a putnici zadovoljni.

Slijedi priprema za zajednički Schengenski režim koji bi, kako su ministri najavili, mogao stupiti na snagu za manje od dvije godine.

>>\'Nitko osim resornog ministarstva nije kriv za gužve na granici\'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.