eksplozija u noći

Zagreb: Bacio bombu na terasu narodnjačkog kluba punog gostiju

Foto: Borna Filić/PIXSELL
alibi (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
alibi (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
alibi (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
alibi (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
alibi (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
alibi (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
alibi (1)
27.12.2010.
u 10:43
Srećom, nitko od 30 gostiju nije ozlijeđen, a ošetećeni su, osim kafića, i frizerski salon i trgovina glazbalima u blizini
Pogledaj originalni članak

Terasa narodnjačkoga noćnoga kluba Alibi NO 1 na tržnici Špansko u istoimenu zagrebačkom naselju odletjela je u zrak!

U noći na ponedjeljak oko 2.30 za sada nepoznata osoba sa stuba koje vode na kat tržnice bacila je ručnu bombu, a pritom joj nije joj smetalo to što se u lokalu, na katu tržnice tada zabavljalo tridesetak gostiju. Na svu sreću, nitko od njih nije ozlijeđen. Materijalnu štetu, osim navedenog kafića, pretrpjeli su susjedni objekti, glazbena trgovina i frizerski salon.

Poznat po tučnjavama

Dok su policijski inspektori tijekom prijepodneva dovršavali očevid, čistačica lokala skupljala je razbijeno staklo po terasi te je odbila išta komentirati dodajući samo da ne može ništa reći te da “vlasnici nisu ovdje”.

Šefica, odnosno voditeljica Alibija NO 1 42-godišnja je Katica Oluić, koja se prvi put u medijima pojavila prošlog mjeseca pošto joj je netko blizu stana, također u tom dijelu grada, digao automobil u zrak.

Jutro je provela na razgovoru u policiji kako bi iznijela svoje moguće spoznaje o najnovijem incidentu. Doznali smo da nikada nije prijavljivala prijetnje. Posije toga, u telefonskom razgovoru nije bila razgovorljiva, ali istaknula je da nije prava vlasnica pa joj nije jasno zašto je mediji traže.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, pravi je vlasnik kafića 33-godišnji Zoran Vučković, kako tvrde naši izvori, njezin mladić, koji je navodno i vlasnik trgovine glazbenom opremom koja je tik do Alibija, a koji je u noći na ponedjeljak također nastrado.

Prije četiri-pet godina, kazala je, poslovni prostor unajmila je od Dragana Jurilja, prema pisanju medija kontroverznog poduzetnika, bivšega europskog seniorskog prvaka u te-kvon-dou, koji je poznat i kao suprug bivše starlete Sunčice Lalić. No, Dragan Jurilj to kategorično demantira tvrdeći da je prostor zadnjih petnaest godina iznajmljuje njegov otac Luka.

– Istina je da sam kafić u očevom vlasništvu vodio od 1991. do 1993., ali zadnjih deset godina u njega nisam zakoračio, niti sam povezan s njime ni na koji način – kazao je Dragan Jurilj ljut što ga se s incidentom uopće povezuje. Luka Jurilj to potvrđuje govoreći da ga je unajmio paru Katici Oluić i Zoranu Vučkoviću.

Zapalili joj BMW “peticu”

Iako među zaposlenicima u obližnjim poslovnim prostorima na tržnici Špansko nije bilo nikoga tko je svjedočio eksploziji usred noći jer nitko osim njih i ne radi o to doba, doznali smo da je noćni klub Alibi poznat po tučnjavama, propucavanjima i neredima, zbog kojih su susjedni lokali često mijenjali razbijena stakla, a policija često hodočastila. Upućeni tvrde da protiv Alibija postoje mnoge prijave zbog remećenja javnog reda i mira. Također, izvori tvrde da je, kako je zovu, vlasnica Kata, prije dvije-tri godine, ilegalno proširila lokal i tako stvorila mjesta za još nekoliko separea.

S druge strane, u susjednim kafićima o vlasnici Kati govore samo dobro. Kažu, pristojna je i ugodna, “posve u redu žena”. No kad se spomene nedavno uništavanje njezina automobila, nitko nema pojma o čemu je riječ. Podsjedimo, 15. studenog u četiri sata ujutro na Trgu Ivana Kukuljevića, točnije na granici Španskog i Malešnice, gorio je njezin BMW “petica”. Nakon policijske istrage, ustanovljeno je da skupocjeno vozilo nije planulo zbog neispravnih instalacija već je bila riječ o namjernu paležu. Do sada, nije pronađena osoba koja je auto zapalila. Je li novi incident povezan s nedavnim, odnosno je li joj ista osoba u zrak digla automobil i terasu, tek će se ustanoviti.

>>Izgorio BMW petica ispred zgrade u Španskom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

OB
-obrisani-
11:27 27.12.2010.

raj bi birao zbog klime. pakao bi birao društva ali hrvatsku nikad nebi izabrao Ona je gora nego u pakao.

OB
-obrisani-
11:27 27.12.2010.

raj bi birao zbog klime. pakao bi birao zbog društva ali hrvatsku nikad nebi izabrao Ona je gora nego u pakao.

SM
stari_mudrac
11:48 27.12.2010.

koliko je od tih 30 bilo punoljetno ?