PROMO

Zagrebačka banka podržala udrugu koja brine za očuvanje primorsko-dinarskog magarca – autohtone životinjske vrste i simbola Dalmacije

Foto: Shutterstock/Ilustrativna fotografija
Zagrebačka banka podržala udrugu koja brine za očuvanje primorsko-dinarskog magarca – autohtone životinjske vrste i simbola Dalmacije
29.07.2024.
u 12:33
Pogledaj originalni članak

Kako bi pomogla u očuvanju primorsko-dinarskog magarca, autohtone životinjske vrste i simbola Dalmacije, Zagrebačka banka donacijom je podržala Udrugu Primorsko-dinarski magarac iz Sinja.

Ova plemenita životinja od davnina vrijedno služi stanovništvu diljem jadranske obale, a iako ga se danas sve manje koristi u poljoprivredi, njegovu važnost i doprinos za život i tradiciju, lokalno stanovništvo sa zahvalnošću čuva.

Koliko je primorsko-dinarski magarac važna životinja svjedoče i spomenici diljem Dalmacije podignuti upravo njemu u čast. Udruga Primorsko-dinarski magarac okuplja OPG-ove na kojima se trenutno uzgaja oko tisuću autohtonih magaraca. Udruga raznim aktivnostima želi spasiti simbol Dalmacije od izumiranja, te će donirana sredstva uložiti u kupnju novih primorsko-dinarskih magaraca, a sve s ciljem razmnožavanja ove životinje.

Naša udruga Primorsko-dinarskog magarca primila je velikodušnu donaciju od Zagrebačke banke kojoj zahvaljujemo što je prepoznala naš projekt te nas podržala u zaštiti i očuvanju ove autohtone pasmine magarca“, istaknuo je Pero Škrbić, predsjednik Udruge Primorsko-dinarski magarac.

Udruga Primorsko-dinarski magarac tijekom jeseni će održati edukativne radionice u suradnji s Agronomskim fakultetom, a za proljeće iduće godine najavljuju i organiziranje Alke na tovarima.

Pogledajte na vecernji.hr