Mentalno zdravlje djece i mladih

Zaklada „Novo sutra“ Pavla Vujnovca objavila Natječaj za financiranje projekata

Foto: Shutterstock
Zaklada „Novo sutra“ Pavla Vujnovca objavila Natječaj za financiranje projekata
16.10.2024.
u 13:15
Objavljen Natječaj za financiranje za 2024. godinu, fokus na mentalnom zdravlju djece te humanosti i društvu
Pogledaj originalni članak

Zaklada Novo sutra, čiji je osnivač poduzetnik Pavao Vujnovac, objavila je Natječaj za prijavu projekata za financiranje u idućoj godini iz područja: Mentalno zdravlje djece i mladih te Humanost i društvo.

Projekti iz područja Mentalno zdravlje djece i mladih imaju za cilj očuvati mentalno zdravlje djece i mladih, rad na mentalnom zdravlju djece te projekti podrške obiteljima, dok projekti iz područja Humanost i društvo imaju cilj pomoći i biti potpora oboljelim osobama, osobama s mentalnim teškoćama, invaliditetom i ostalim osobama s posebnim potrebama.

Upravitelj Zaklade Davor Relatić istaknuo je važnost financiranja ovakvih projekata: Istraživanja u Hrvatskoj su pokazala kako se sve više djece i mladih susreće s problemima vezanim za mentalno zdravlje, a mnogi od njih nemaju adekvatnu podršku i liječenje, stoga Zaklada Novo Sutra financiranjem želi pomoći projekte kojima je cilj prevenirati, očuvati i zaštititi mentalno zdravlje.

Ukupna vrijednost projekata i stipendija koje je Zaklada do sada financirala prelazi 2,1 milijun eura.

Na Natječaj se imaju pravo prijaviti organizacije civilnog društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj (udruge, ustanove, zajednice, škole, visoka učilišta, domovi i ostale organizacije civilnog društva). Vrednovanje, procjenu projekata te konačnu odluku o prihvaćanju financiranja donijet će Upravno vijeće Zaklade Novo sutra. Broj odabranih projekata te ukupan budžet donacijskog natječaja ovisi isključivo o evaluaciji i odabiru Zakladne uprave, a maksimalan traženi iznos po projektu nije ograničen.

Prijava se obavlja isključivo putem online obrasca na internet stranici zaklade www.novosutra.hrNatječaj je otvoren do 31. listopada 2024., a rezultati natječaja bit će objavljeni do 15. prosinca 2024. godine.

Više informacija o Natječaju možete pronaći na stranici novosutra.hr.

Pogledajte na vecernji.hr