IZDVAJANJE

Zaključak sastanka Lalovac - Varga: Izlazak HZZO-a dobar projekt za bolja vremena

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zaključak sastanka Lalovac - Varga: Izlazak HZZO-a dobar projekt za bolja vremena
17.10.2014.
u 13:34
Razgovor se nastavlja, ali sve je izglednije da će se zakonom definirano izdvajanje 1. siječnja odgoditi zbog deficita
Pogledaj originalni članak

Ako je suditi po jučerašnjem sastanku na temu izlaska HZZO-a iz državne riznice, potpredsjednici Vlade i ministar financija pred premijera će izaći s mišljenjem da je zdravstvena 21 milijarda kuna koja kola proračunom novac neophodan državi i kako stoga HZZO, barem zasad, ne bi trebao izaći iz državne riznice. Nikakav zaključak, ipak, nije donesen i sastanak će se nastaviti, jedino je što su sudionici htjeli potvrditi.

– Izdvajanje HZZO-a dobar je projekt, ali za neku drugu državu, koja nema toliki dug, ili za neko drugo vrijeme. Izlaskom iz riznice jedan bi bolesnik ozdravio, ali bi nam drugih nekoliko kolabiralo. Zdravstvo bi ozdravilo, ali, s druge strane, istodobno ne bismo imali za mirovine, socijalna davanja, bilo bi otpuštanja. Deficit ne bi bio 16 milijardi kuna, nego tko zna koliko – čuli smo neslužbeno mišljenje iz krugova bliskih Vladi.

Sastanku koji je sazvao Boris Lalovac osim Siniše Varge nazočili su i potpredsjednici Vlade Branko Grčić te Milanka Opačić. Odustane li se od izlaska HZZO-a, morat će se mijenjati i Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju.

>>Grčić o izlasku HZZO-a iz riznice: Već imamo zakon koji regulira to pitanje

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

A6
Agent_69
14:11 17.10.2014.

Ova Vlada kao da želi samu sebe nadmašit u broju odluka od kojih odustaju. Jedino od čega nikako ne žele odustat je sama vlast i pripadajuće fotelje.

KA
kafka
13:49 17.10.2014.

To znači da vlast potkrada novac namjenjen zdravstvu !

CA
cavecanem
13:43 17.10.2014.

alo pa niste li donijeli zakon o tome? nije li se varga kleo u vlastitu moralnu vertikalnost ako hzzo ne izađe iz riznice? majke mu stare, rekao bi drug tito, ne znate sami sebi urediti poslove a vodili bi državu