Zakon o turističkom zemljištu u treće će čitanje

Foto: Arhivska fotografija
Zakon o turističkom zemljištu u treće će čitanje
17.02.2010.
u 12:10
Predstavljajući zakon, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je da će se njime regulirat titular vlasništva na 100 milijuna četvornih metara.
Pogledaj originalni članak

Iako Vlada tvrdi da će zakon omogućiti investicijski zamah turizma, oporba upozorava da se sa zakonom kasni zbog čega država i lokalna samouprava gube mnogo novca jer se ne naplaćuju koncesije.

Miljenko Dorić (HNS) izračunao je da bi se sa 10 kuna po metru četvornom godišnje moglo ubrati milijardu kuna što je na tjednoj razini 20 milijuna kuna. Podsjetio je da upravo 20 milijuna kuna Vladi nedostaje da bi isplatila odštete seljacima čije je žito pokradeno u Đakovštini.

Predstavljajući zakon, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Dražen Bošnjaković  kazao je da će se njime regulirat titular vlasništva na 100 milijuna četvornih metara.

Riječ je, kaže Bošnjaković, o zemljištu koje je ostalo neprocijenjeno u pretvorbi. To zemljište nije ušlo u temeljni kapital poduzeća. Vladi, kaže, nije cilj zakomplicirati poslovanje turističkih poduzeća, već im omogućiti da mogu upravljati svojim vlasništvom.

A zemljište koje nije ušlo u temeljni kapital kampova i hotela ući će u vlasništvo države i lokalne samouprave, ali to zemljište se neće moći prodavati. I njime će na temelju neposrednih koncesija upravljati kampovi i hoteli.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MA
manjihrvat
12:38 17.02.2010.

poznavajuci \"velike strucnjake\" po nasim ministarstvima i ovaj ce zakon biti na stetu hrvata poput zakona o golf igralistima i zakona o poljoprivrenim zemljistima. Upravo tinm zakonima macehinska vlast hrvatske s janjicarkom kosor na celu nastoji razbastiniti hravte.

KA
kajinx
13:50 17.02.2010.

(Moram ovo ovdje ubaciti) Anketa: Treba li u Hrvatskoj ukidati bolnice? Kakva drskost i bezobrazluk ! Nikad kraja, sve metode uništavanja Hrvatske upotrebljavaju se uporno i dosljedno.

DU
Deleted user
15:23 17.02.2010.

Saborska će većina uglavnom pogodovati krupnom kapitalu i lopovima koji su se jeftino domogli nekretnina, bespravno gradili a sada će postati i vlasnici zemljišta. Nova povijesna pljačka Hrvatske.