javio se u emisiju

'Zaljubljeni' Ćiro: Da nije bilo Jadranke Kosor, ne bismo bili u EU

Foto: Marko Lukunić/Patrik Macek/PIXSELL
'Zaljubljeni' Ćiro: Da nije bilo Jadranke Kosor, ne bismo bili u EU
04.05.2012.
u 15:27
Karamarko je bio uz Mesića u vrijeme najveće detuđmanizacije, rekla je Jadranka Kosor
Pogledaj originalni članak

– Znam ono što znate i vi, ono što je Ivo Sanader rekao javno, znam i ja – rekla je šefica HDZ-a Jadranka Kosor gostujući u petak na Soundset plavom radiju. Rekla je da se ne osjeća napuštenom iako su se brojni njezini donedavni suradnici u vrijeme uoči unutarstranačkih izbora okrenuli protiv nje.

– Nikada im to neću zaboraviti, ali oprostiti hoću i pružiti ruku – rekla je.

'Ulazak u EU i moja pobjeda'

Govoreći o brojnim korupcijskim aferama vezanima za HDZ, Kosor je rekla da "mirno spava" napomenuvši kako je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Ustvrdila je kako oni koji vrše pritiske na nju sigurno neće osvojiti izbore pa stoga ne treba strahovati od napuštanja stranke. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju nazvala je i "svojom pobjedom", sebe "gromobranom" koji je primao sve udarce na Vladu kojoj je ona bila predsjednica, a podsjetila je i da su je veleizdajnicom prozivali svi od Zorana Milanovića do Crkve.

Tomislav Karamarko, rekla je Kosor, u posljednji je tren ušao u HDZ kada je vidio da s drugim opcijama neće uspjeti ući u Sabor.

– On je bio na suprotnoj strani od HDZ-a 2000. kao član izbornog stožera Stjepana Mesića, bio je na suprotnoj strani u vrijeme najveće detuđmanizacije – ustvrdila je Kosor i dodala da će za Karamarka ipak biti mjesta u stranci i u slučaju njezine pobjede.

Kosor je kritizirala i kadrovske odluke sadašnje Vlade te izrazila svoje protivljenje imenovanju ministara u nadzorne odbore.

- Mislim da je to ne jedan korak, nego 50 koraka unazad. Vidite da se dovode samo pogodni, kao u HEP - rekla je Kosor. Na primjedbe da je i u HEP-u imao svog čovjeka, Ivana Mravka, Kosor je odgovorila kako to nije bilo za vrijeme njezine vlade te da nije važno što je Mravak član HDZ-a. Ustvrdila je kako za povećanje cijene struje nema razloga, podsjetivši kako je HEP prošlu godinu dočekao sa 100 milijuna kuna dobiti i bez ijedne kune duga.

Zaljubljeni Ćiro

U emisiju se iznenadno javio i "trener svih trenera" i poznati simpatizer HDZ-a Ćiro Blažević koji je Jadranku Kosor nazvao hrabrom ženom suočenu s velikom nepravdom.

– Još se jednom naša predsjednica pokazala velikom jer nikom ništa ne zamjera – rekao je Ćiro i dodao kako, da nije bilo Jadranke Kosor, Hrvatska ne bi ušla u Europsku uniju niti bi uspjela u borbi protiv korupcije. Na šaljivu primjedbu voditelja kako je zaljubljen u šeficu HDZ-a, Ćiro je odgovorio:

– Ja dozvoljavam da sam zaljubljen, ali to ne znači da nisam objektivan.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 91

OB
-obrisani-
16:04 04.05.2012.

čopila ga je...Alzheimerova bolest

SP
spartak
16:21 04.05.2012.

Ćiro je već davno prosviro.

Avatar wratnik
wratnik
15:59 04.05.2012.

Bravo Ciro tisi barem covjek od istine...