Donosi Max!

Zanoški: Sjajno mi ide u Americi, ali želim se vratiti u Medveščak

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
'SPECIJAL MAX 19.09.2012., Dom sportova, Zagreb - Tomislav Zanoski, hokejas KHL Medvescak. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
'11.03.2012., Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb - Treca polufinalna utakmica doigravanja EBEL lige, KHL Medvescak - EC-KAC. Tom Zanoski. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
'20.03.2012., Zagreb - Tradicionalno druzenje i klizanje s igracima prve momcadi KHL Medvescak Zagreb povodom zavrsetka sezone 2011./2012.Tom Zanoski. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
11.01.2014.
u 08:17
Tomi Zanoški sezonu i pol bio je najveći ljubimac navijača Medveščaka, a danas igra u trećem rangu američkog hokeja, te čeka novu šansu u Europi. Priču donosi sportski tjednik Max!
Pogledaj originalni članak

Čim je podignuo slušalicu u Evansvilleu u američkoj državi Indiani, Tomi Zanoški (29) odmah je pitao: “Kako je večeras igrao Medveščak?”. Razveselio se kada smo mu rekli da su medvjedi s 4:1 u Ledenoj pobijedili Dinamo iz Minska.

Dečku s Jordanovca, koji je godinu i pol uveseljavao navijače u Ledenoj, Medveščak je još u srcu. Ustvari, zauvijek će i ostati.

No, Zanoški sada novac zarađuje u hokejskoj ligi ECHL, trećem rangu sjevernoameričkog hokeja (ispod NHL-a i AHL-a). Tomiju ide sjajno, jer njegova momčad Evansville Icemen druga je u ligi, a Zanoški je ponajbolji igrač, s devet golova i 10 asistencija u 16 utakmica. Prošli je tjedan proglašen i najboljim igračem ECHL lige.

– Prosinac je bio moj mjesec iz snova, zabio sam puno golova. Ide sjajno i meni i momčadi, neporaženi smo u osam posljednjih utakmica – rekao je Zanoški.

Zanimljivo, sjajan niz počeo je otkad je Tomiju u Ameriku stigla djevojka, prelijepa Zagrepčanka Mihaela Mezak.

– Već sam joj rekao da bi bilo dobro da odgodi povratak u Hrvatsku – govori Zanoški.

Da su se stvari malo drukčije posložile, Zanoški bi danas igrao u KHL-u za Medveščak. No, iz Zagreba je otišao u prosincu prošle sezone nakon što više nije mogao izdržati maltretiranje trenera Martyja Raymonda. Nakon toga prešao je u KAC te s momčadi iz Klagenfurta osvojio EBEL ligu.

– Bilo bi lijepo dvije godine zaredom osvojiti naslov, zasad smo u Evansvilleu na dobrom putu – kaže Tomi.

Dvorana veća od Ledene

Iako Evansville ima samo 100.000 stanovnika, na utakmicama je dvorana s 9000 sjedalica često puna.

– Hokej je jako popularan u gradu, baš uživam, no postoji mogućnost da se već ove sezone vratim u Europu – kaže Zanoški i otkriva:

– Opcije su mi EBEL i njemački DEL. U EBEL-u sam mogao igrati od početka sezone, no riskirao sam i čekao pravu ponudu iz DEL-a, koju na kraju nisam dobio.

Naravno, Tomi u Evansvilleu zarađuje manje nego što je zarađivao u Medveščaku i Klagenfurtu. Zbog taksa koje sami plaćamo, izuzev igrača NHL-a, svim je američkim hokejašima financijski najisplativije igrati u Europi – objašnjava Tomi.

Kada Zanoškom spomenete Medveščak, uvijek o njemu govori s posebnim emocijama.

– Pa naravno, Zagreb je moj rodni grad, Medveščak je moj klub. Tako će uvijek biti – kaže Tomi i dodaje:

– Pratim rezultate Medveščaka u KHL ligi, drago mi je da im ide dobro. Iznenadilo me što se već u prvoj sezoni bore za doigravanje, to je veliki uspjeh. Čujem se često s Darijem Kostovićem i Dadom Ljubićem i oni me obavještavaju o stanju u klubu.

A čujete li se s bivšim trenerom Martyjem Raymondom?

– Naravno da se s njim ne čujem. On i ta cijela situacija su za mene prošlost, ne razmišljam o tome niti se time opterećujem. Bilo mi je jako teško otići iz Medveščaka, želio sam u njemu ostati do kraja karijere, no odlazak je bio jedini izbor u tom trenutku.

Izgubila i reprezentacija

Je li moguće da vas navijači opet vide u dresu Medveščaka?

– Tko zna, možda se povratak dogodi jednoga dana. Hokej je takav sport u kojem se stvari brzo mijenjaju. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Jako mi nedostaje publika, takve privrženosti navijača i kluba vjerojatno nema nigdje na svijetu – zaključio je Zanoški.

Nažalost, odlaskom iz Medveščaka izgubila je i hrvatska reprezentacija, za koju Tomi ne može igrati jer mu je nedostajao kontinuitet u nekom hrvatskom klubu od još šest mjeseci.

>>Zanoški ponovno medvjed? 'Pregovaramo, želim doći'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

FU
FULL
16:49 12.01.2014.

Ako g. Belinić smanji misli i primisli bilo bi mi drago vidjeti te u KHL-u, ovdje ima mjesta za tebe a pogotovo za tvoje prodore i za još puno toga!

FU
FULL
18:49 27.01.2014.

Taj "tip" je purger i uvijek će u purgeraju biti omiljen jer je iz našeg grada!

VA
vatra
22:25 17.01.2014.

tako mu sjajno ide u Americi da je otišao u Linc ok. vidim da taj tip još ima poklonika u Zg, međutim on nije kalibar za KHL on je 4liner u EBELU