'Pred stanovnicima teška noć'

Započela kopnena ofenziva na Pojas Gaze

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Započela kopnena ofenziva na Pojas Gaze
17.07.2014.
u 22:58
Nova faza operacije pod nazivom Zaštitni Rub je počela s ciljem sprječavanja lansiranja dalekometnih projektila koji gađaju velike gradove u Izraelu te paraliziraju život.
Pogledaj originalni članak

Glasnogovornica Hamasa Isra Al-Modlalah potvrdila je za Večernji list kako je u četvrtak u 23 sata po lokalnom vremenu započela kopnena ofenziva na Pojas Gaze te naglasila kako je prije kopnenog napada Gaza bila meta jakog topničkog napada.

Ured izraelskog premijera ističe kako je on osobno osobno odobrio kopnenu ofenzivu. Nova faza operacije pod nazivom Zaštitni Rub je počela s ciljem sprječavanja lansiranja dalekometnih projektila koji gađaju velike gradove u Izraelu te paraliziraju život.

Izrael je pokrenuo kopnenu akciju nakon propalih pregovora o prekidu vatre. Naime, Hamas je prije nekoliko dana odbio egipatsku inicijativu o prekidu vatre te postavio uvijete za prekid vatre, da Izraelci deblokiraju Pojas Gaze što je Izrael odbio. U međuvremenu, izraelski tenkovi ušli su duboko u Pojas Gaze.

Palestinski novinar Imad Eid koji se nalazi u Pojasu Gaze kazao je za Večernji list kako se vode žestoke borbe između palestinskih boraca i izraelske vojske koja je tenkovima prodrla unutar Gaze ističući da je cijeli Pojas Gaze pod žestokom paljbom. Grad Gaza i okolica ostali su bez električne energije a ljudi su u bijegu.

- Pred stanovnicima Pojasa Gaze duga je i teška noć, kazao je Imad Eid. 

>> Izrael raznio tajni tunel palestinskih militanata

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DI
dokazano.istinito
00:59 18.07.2014.

ima Boga, sve vidi, sve cuje,sve zna,onaj koji misli da ovako sto cini izrael je nesto drugo osim zlocina nad ljudima ,i ako misli da ovako kako izrael cini je pravedno i da ce svijet promjeniti na bolje taj grijesi dusu svoju,ovo je cisti zlocin protiv covjecnosti

Avatar žorž mudrijaš
žorž mudrijaš
06:57 18.07.2014.

od kada se terorizam naziva čovječnost,a teroristi ljudima,pitam ,,dokazano.istinito,,što bi on učinio da mu svakog dana netko ubaci bombu u u dvorište ili boravište,koliko dugo bi izdržao ne uzvračajuči i trpeči,a pozivati se na boga i nekakvi krščanski uzor ,jest licemjerje i cinizam

Avatar dobry
dobry
04:43 18.07.2014.

I kada je ,napokon,bilo postalo izgledno da bi mirovni pregovori mogli biti uspjesni,ponovno je ,kao i nebrojeno puta do sada,pronadjen nacin da se isti "miniraju" i da se nastavi sa politikom koja dominira na tom podrucju posljednjih 60-tak godina!....a u medjuvremenu tkzv. Palestinska teritorija je bivala sve manja i manja...