POTPISAN UGOVOR

Započinje energetska obnova Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca

Foto: Grad Vinkovci
Foto: Grad Vinkovci
Foto: Grad Vinkovci
03.03.2023.
u 12:46
Govoreći o planiranim radovima, voditelj projekta Josip Barišić najavio je kako će se raditi obnova pročelja s izmjenom stolarije, elektroinstalaterski radovi te zamjena krovišta
Pogledaj originalni članak

Danas je u Vinkovcima potpisan ugovor o energetskoj obnovi vinkovačkog Gradskog kazališta Joza Ivakić koje će na taj način dobiti jedan sasvim novi i ljepši izgled. Kako je rečeno ugovor je vrijedan gotovo 650 tisuća eura od kojih će radove s 40 posto sredstva sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok će preostala sredstva biti osigurana iz gradskog proračuna. Najavljeno je kako bi radovi trebali biti završeni kroz narednih osam mjeseci.

- Kada završe radovi naši gledatelji neće nam više imati razloga prigovarati na izgled kazališne zgrade. Potrudit ćemo se tijekom radova organizirati naše i gostujuće predstave sukladno dinamici radova – rekao je ravnatelj kazališta Zdenko Rečić. 

Govoreći o planiranim radovima, voditelj projekta Josip Barišić najavio je kako će se raditi obnova pročelja s izmjenom stolarije, elektroinstalaterski radovi te zamjena krovišta što bi sve trebalo smanjiti potrebe za toplinskom energijom za oko 62, a emisije CO2 plinova za 65 posto. - Zadnji put zgrada vinkovačkog kazališta sagrađena je 1950. godine, a obnavljana je 2004. godine te već danas ne ispunjava tražene standarde u funkcionalnom smislu. Isto tako ne ispunjava niti tražene standarde u zaštiti okoliša – rekao je Barišić. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao kako Gradsko kazalište Joza Ivakić već dugi niz godina ima potrebu za obnovom. Istakao je i kako se kazalište puno koristi te da ga građani posjećuju u velikom broju te da je energetska obnova zapravo početak cjelovite obnove kazališne zgrade koja slijedi uskoro. 

>> VIDEO Nevjerojatan robotski sustav hrvatske tvrtke: Namijenjen je za borbu protiv terorizma i za krizne situacije


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.