Tomislav Bedeković

Zaposlenik Hrvatskog veterinarskog instituta iznio niz optužbi njezin račun, ravnatelj to odbacuje

Foto: Sabor
Zaposlenik Hrvatskog veterinarskog instituta iznio niz optužbi njezin račun, ravnatelj to odbacuje
08.02.2022.
u 14:35
Zato što su ta sredstva izvor korumpiranosti i izvor očuvanja radnih mjesta, kako članova Upravnog vijeća, pa tako i pojedinih zaposlenika Hrvatskog veterinarskog instituta - dodao je.
Pogledaj originalni članak

Zaposlenik Hrvatskog veterinarskog instituta Tomislav Bedeković iznio je na tematskoj sjednici saborskog Vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije niz teških optužbi na račun Instituta.

On tvrdi da se naplaćuju nepostojeće fakture, da se državna sredstva prikazuju kao vlastita, te da institucije kojima je nepravilnosti prijavljivao ne reagiraju.

- Najvažnije je ono što je Ministarstvo financija utvrdilo, a to je da sredstva koja se ostvaruju s Ministarstvom poljoprivredom nisu vlastita sredstva. To je nepobitno dokazano. I tu nema nikakve rasprave, međutim, ta sredstva se i dalje na Hrvatskom veterinarskom institutu, prikazuju kao vlastita sredstva - rekao je zaposlenik Hrvatskog veterinarskog instituta Tomislav Bedeković, piše HRT.

 

- Zašto? Zato što su ta sredstva izvor korumpiranosti i izvor očuvanja radnih mjesta, kako članova Upravnog vijeća, pa tako i pojedinih zaposlenika Hrvatskog veterinarskog instituta - dodao je.

Ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Boris Habrun odbacio je optužbe.

- Nekakvi natpisi da su ta sredstva na privatnim računima i slično, jednostavno, najblaže, ne odgovara istini. Sva sredstva Hrvatskog veterinarskog instituta nalaze se na jednom računu - Hrvatskog veterinarskog instituta. I bez obzira na izvor prihoda od ova tri - Ministarstva znanosti, Ministarstva poljoprivrede ili ono što smo ostvarili na tržištu, postupa se na isti način. Dakle, limitirana je Statutom koliko ravnatelj može potrošiti, kada se traži dozvola Upravnog vijeća, kada nadležnih Ministarstava, poručio je Habrun.

VIDEO: Riječkog ubojicu jedva svladali: Nekontrolirano je urlao, pokušao se istrgnuti i skočiti kroz prozor.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.