Kolumna

Ako je naš žiri ocijenio da Baby Lasagni nije mjesto na Dori, otkud nam pomisao da nas je pokralo šest žirija?

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Ako je naš žiri ocijenio da Baby Lasagni nije mjesto na Dori, otkud nam pomisao da nas je pokralo šest žirija?
14.05.2024.
u 06:31
Što da kažu Izraelci, 323 glasa publike, a samo 52 žirija. Zar je Eden Golan bila tako loša da zasluženo nije dobila ni boda od 26 žirija? Nije li i to politika?

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
EPILOG TROVANJA MLADIĆA

Znamo krivca za trovanje; no tko je kriv za širenje panike i lažnih vijesti?

Pokazalo se da većina čitatelja, nakon tekstova koji su se često samo prenosili, naslova koji su bili 'nabrijavajući', gdje su se dizale jake emocije, nisu niti čitali sadržaj tekstova iako su u mnogima već i bila točna pojašnjenja i provjerene informacije, već su se dali u osude i žustre rasprave kao da vladaju problematikom i kao da su stručnjaci u svim područjima- kaže Ankica Mamić, komunikacijska stručnjakinja.



Komentari 42

LJ
ljudeman
06:44 14.05.2024.

Pa normalno da je i neglasovanje za Izrael politika

AB
Abdalonim
09:16 14.05.2024.

Naš žiri na Dori nije imao pred sobom faktor popularnosti publike i nije jasno vidio sve kvalitete Marka Purišića. Vidio je vjerojatno, onako kratkovidno, da bi se nekog drugog poput Let 3 moglo opet pogurati. Gledao sam prvi put ovu Euroviziju nakon 1996. i baš me ponosom ispunio Marko, tako zrela i skromna osoba, čista pozitiva. I njegov brat i ekipa oko njega, sve čestitke.

EJ
ejStef
08:19 14.05.2024.

Izraelci su imali jaku kampanju za glasanje publike i imaju ogromnu zajednicu širom svijeta. Pogledajte kako je Ukrajina prošla kod glasanja, poprilično slična stvar. Kod Švicarske i Irske možemo reći da su pokupili puno glasova gay scene i raznih progresivaca. Francuska i Hrvatska su glasovi baš za pjesme, mi imamo toliko malu zajednicu vani, da nije imala baš previše utjecaja... Žiri, s druge strane, je čista politika, tj. ideologija. Poruka pjesme i izvođač, to žiri gleda, kvaliteta pjesme je potpuno u drugom ili trećem planu. Namjerno su se napucavali bodovi da publika slučajno ne utječe na konačnog pobjednika... Naš žiri je pod utjecajem raznih lobija u toj industriji, a Baby Lasagna nije imao nikakav lobi iza sebe. Nema tu nekih drugih, dubljih razloga.