Imput Mop 2.0 u Vara

Žarulja, prekidač - i imaš svjetlosnu instalaciju

Foto: IMPUT PRESS
Žarulja, prekidač - i imaš svjetlosnu instalaciju
31.05.2013.
u 11:01
Uz brojna predavanja i radionice, ovogodišnja atrakcija je interaktivna instalacija renomiranog umjetnika Ivana Marušića Klifa
Pogledaj originalni članak

U Varaždinu od petka traje festival multimedije Imput Mop 2.0. I iako se mnogi još uvijek pitaju \"o čemu se tu zapravo radi\", popunjena predavanja i radionice, ali i nezaobilazni afterpartyji pokazuju da je ovaj festival u Varaždinu itetkako našao svoju publiku.

- Festival je iniciran i organiziran od strane studenata Veleučilišta u Varaždinu i udruge Imput, a cilj festivala je zapravo da služi kao platforma za razmjenu ideja i znanja iz područja multimedije, te da se studentima i ostalima koji žele unaprijediti svoja znanja, omogući da to i ostvare... sve to uz puno pozitivne komunikacije i zabave – kazao nam je Fran Mubrin iz studentskog zbora VELV-a.

Varaždinski brand

Podsjetio je kako je Imput festival svoju uspješnu premijeru doživio prošle godine, kada je Varaždin dobio priliku upoznati zanimljive moderne sadržaje. Kako je festival bio srodan festivalu Mop 1 uslijedilo je nekoliko internih sastanaka između studenata Veleučilišta u Varaždinu i udruge Imput te se definiralo novo ime i cilj festivala. Projekt podržava i Grad Varaždin.

- Već prošle godine i Imput i Mop 1 istaknuli su se kao vrijedni projekti, stoga ne sumnjam da će Imput Mop već nakon ovog izdanja stajati uz bok VAFI-ju i Trash Film Festivalu kao prepoznat varaždinski brand – istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš prilikom otvorenja festivala.

Večeras performans

Uz brojna predavanja i radionice, ovogodišnja atrakcija svakako je interaktivna instalacija renomiranog umjetnika i performera Ivana Marušića Klifa, koja se može još danas razgledati u Palači Herzer. Osim toga, večeras će u istom prostoru, Klif u suradnji sa varaždinskom plesačicom suvremenog plesa Sanjom Frühwald i plesačicom Inom Sladić izvesti interaktivni performans.

Klif kaže da ga je oduvijek zanimala kombinacija glazbe, slike i pokreta te da se još u srednjoj školi počeo baviti projekcijama, zvučnim i svjetlosnim instalacijama.

- Koristio sam što god sam mogao, a to baš i nije bilo puno - pokoji diaprojektor, kazetofon, magnetofon, gramofon, žarulje i prekidači jer multimedija tada još nije postojala – kazao je Klif i pozvao sve da danas s njima zatvore ovaj zanimljivi i drugačiji festival.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.