OEMS:

'Zaštitite interese i onih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti'

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
'Zaštitite interese i onih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti'
23.09.2013.
u 13:07
Organizacija i ekonomika medicinskih struka otvorenim pismom htjela je ukazati na postojanje diskriminacije prema liječnicima zaposlenima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.
Pogledaj originalni članak

OEMS, Organizacija i ekonomika medicinskih struka uputila je otvoreno pismo čelnicima dvaju najvećih sindikata koji zastupaju interese hrvatskih zdravstvenih djelatnika - Spomenki Abveršek i dr. Ivici Babiću kojim su, kako navode, htjeli ukazati na postojanje diskriminacije prema liječnicima zaposlenima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Smatraju da koliko je njima poznato, ''u prethodnom Kolektivnom ugovoru, kao i u sadašnjem prijedlogu postoji niz elemenata koji su nepravedni, nelogični i unose dozu razdora u sveukupnost populacije zdravstvenih profesionalaca''. Drže nužnim i da se to brzo ispravi jer smatraju da ne postoji smisleni argument da se rad u smjenama, kao i pripravnost i dežurstvo u primarnoj zdravstvenoj zaštiti vrednuju upola manje, a Abveršek i Babića su pozvali da ''zaštitite interese svih zdravstvenih profesionalaca bez poticanja ikakve diskriminacije po mjestu rada ili organizacijskoj poziciji u zdravstvenom sustavu''.

''Poštovana gospođo Avberšek, poštovani Dr. Babić, ispred naših kolega zdravstvenih profesionalaca zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, molimo vas kao čelnike dvaju najvećih sindikata koji zastupaju interese liječnika, da kroz socijalni dijalog i proces kolektivnog pregovaranja zaštitite interese zdravstvenih profesionalaca zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na isti način kako to činite za zdravstvene profesionalce zaposlene u drugim dijelovima zdravstvenog sustava. U tom slučaju imat ćete našu punu podršku vašim aktivnostima u izgradnji kvalitetnijeg radnog okruženja i pravednijih radnih odnosa, te u konačnici kvalitetnije zdravstvene skrbi za naše korisnike'', navode u otvorenom pismu koje je potpisao Galibedin Galijašević, dr.med., v.r.  

>> Nema dogovora - štrajk liječnika i sestara se nastavlja!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.