Hrvoje Matijević je prema shvaćanjima Europske banke za obnovu i razvoj uzorni poduzetnik. Od EBRD-a je dobio pomoć u proizvodnji kobasica.
Cilj je podignuti proizvodnju na profesionalnu razinu. Kako bi stekao dragocjena iskustva Hrvoje Marijević otišao je, zahvaljujući EBRD-u, na studijsko putovanje u Italiju, kod proizvođača mesnih delikatesa u Parmu. Njegov proizvod nije obična kobasica već kulen. Ova delicija proizvodi se samo jednom u godini, i to u prosincu.
>>U industriji hrane jedino je rješenje udruživanje
Odličan uvod - a gdje je članak? Što se to događa s ovim portalom? Reklame iskaču kao lude, naslovi ogromnog djela članaka su tipa: Kupili su kauč, a onda vidjeli ovo, Pogledajte što je vidio na cesti, Nije mogao vjerovati kad je čuo ovo, Pogledajte kako se hrane Hrvati... Gdje je nestalo ozbiljno novinarstvo? VL se sve više pretvara u portal žute senzacije. A kad ništa nije senzacionalno, onda se malo podeblja naslov! Dajte malo više novinarstva - za senzacije je zadužen 24 sata.