ZLATAR

‘Zatajeno nam je pismo namjere iz Grada Krapine’

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Zlatar
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Zlatar
Foto: Matija Toplovec/PIXSELL
Zlatar
20.06.2014.
u 16:00
oopćinsko vijeće 
HDZ i Nezavisni imaju većinu, pa ‘prebjeg’ u drugi LAG nije prošao
Pogledaj originalni članak

Gradsko vijeće Zlatara trebalo je glasati za prijedlog odluke da se Grad Zlatar pridruži Lokalnoj akcijskoj grupi “Zeleni bregi”, To bi značilo istupanje iz LAG-a “Srce Zagorja”, koji je osnovan prije dvije godine, no nema ni jednog projekta.

Gradonačelnik želi jačima

Sjedište LAG-a ‘Srce Zagorja’ je Zlatar, a u njemu su općine Mihovljan, Novi Golubovec, Mače i Lobor. Nedavno je Grad Krapina iskazao interes za priključenjem u taj LAG, zajedno s općinama Đurmanec, Radoboj, Jesenje i Petrovsko. Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović to je objasnio time što po novom zakonu LAG treba činiti deset općina i gradova. LAG ‘Zeleni bregi’ okuplja gradove Oroslavje i Donju Stubicu te općine Bedekovčinu, Mariju Bistricu, Zlatar Bistricu, Stubičke Toplice i Gornju Stubica, a nedavno su se pridružile i općine Bistra i Jakovlje. - Na tom je potezu i Gospodarska zona. S obzirom na tešku financijsku situaciju u Gradu Zlataru, nismo u mogućnosti stvarati uvjete za razvitak niti formirati zonu, a ona se nalazi par kilometara od nas - rekao nam je gradonačelnik Stanko Majdak. HDZ je bio protiv takve odluke.

Bez objašnjenja

Kako je rekao vijećnik Želimir Kurečić, to je paradoks. - Pa Grad Zlatar je osnivač tog LAG-a, a čudimo se tom prijedlogu gradonačelnika s obzirom na to da se našem LAG-u želi pridružiti Grad Krapina, s jakom općinom Radoboj, pa zar da to odbijemo - pita Kurečić te ističe kako je vijećnicima zatajeno pismo namjere Grada Krapine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
16:26 20.06.2014.

Izoliranost, nema cesta nema industrije nema perspektive, lepi bregi zeleni oj zeleni oj zeleni, da Lager je sasvim prikladan naziv.

DU
Deleted user
16:31 20.06.2014.

E da, nema ni kravica koje paseju lepe brege zelene, oj zelene, oj zelene, a oni bi svejedno muzli.

KU
kumrovčanin
10:44 21.06.2014.

Opet višak slova OOPĆINSKO ...Može li netko objasniti što je pisac htio reći i o čemu se tu radi?To znaju valjda samo oni ljudi koji su bili na sastanku pa je njima jasan ovaj zapisnik, a ostali?!Novinski članak???