DANAS U VEČERNJEM

Zatvaraju se obrti, lokali i restorani jer u njima nema tko raditi

Zatvaraju se obrti, lokali i restorani jer u njima nema tko raditi
23.07.2018.
u 00:01
Keramičara smo čekali mjesec i pol pa smo na kraju pločice polijepili sami. I okrečili smo sami, govori jedna Osječanka
Pogledaj originalni članak

“Zbog manjka radne snage radimo jednokratno, do 14 sati”, piše na bijelom papiru jednih vrata, dok je na drugima ispisano “Tražimo djelatnike za rad”. A ove dvije obavijesti upadaju odmah u oči svakome tko krene na Dolac u kultnu zagrebačku buregdžinicu “Burek”, kojoj je inače radno vrijeme oduvijek od 6 do 21 sat.

– Ovdje sam 30 godina i ovo je prvi put da radnju popodne moram zatvoriti jer nema tko raditi. Uvijek sam imao dva-tri majstora i dvoje-troje prodavača, no sad sam ostao s jednim majstorom i jednom prodavačicom, i oni sad ne mogu otići na odmor jer nema tko raditi ni u njihovoj prijepodnevnoj smjeni  – već prilično očajnim glasom kazivao nam je jučer 60-godišnji vlasnik “Bureka” Anđelko Nikolovski.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme: 

- Martina Dalić: Dokazat ću da je Hotmail laž

- Manje turista nije loš znak, od masovnosti je unosnija - kvaliteta

- Svaka četvrta rajčica iz uvoza

- Ruže za Franku i Vedrana naručili smo prije godinu dana

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

NE
nevjerujženikojalaže
20:56 23.07.2018.

da su radnici plaćeni kako treba ostali bi raditi, uključivši i ljudska odnosno radnička prava.

MA
maxxxx
20:58 23.07.2018.

Sigurno u svojoj kultnoj burekdžinici djelatnicima nudi odličnu plaću i radne uvjete, pa zato nikoga ne može naći. Sad su mu ostali dvoje i niti njima ne daje pauzu.

TH
thu
22:14 23.07.2018.

I treba da propadnu ti ugostitelji su 80% šljam...