“Zbog manjka radne snage radimo jednokratno, do 14 sati”, piše na bijelom papiru jednih vrata, dok je na drugima ispisano “Tražimo djelatnike za rad”. A ove dvije obavijesti upadaju odmah u oči svakome tko krene na Dolac u kultnu zagrebačku buregdžinicu “Burek”, kojoj je inače radno vrijeme oduvijek od 6 do 21 sat.
– Ovdje sam 30 godina i ovo je prvi put da radnju popodne moram zatvoriti jer nema tko raditi. Uvijek sam imao dva-tri majstora i dvoje-troje prodavača, no sad sam ostao s jednim majstorom i jednom prodavačicom, i oni sad ne mogu otići na odmor jer nema tko raditi ni u njihovoj prijepodnevnoj smjeni – već prilično očajnim glasom kazivao nam je jučer 60-godišnji vlasnik “Bureka” Anđelko Nikolovski.
Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!
Ne propustite i druge teme:
- Martina Dalić: Dokazat ću da je Hotmail laž
- Manje turista nije loš znak, od masovnosti je unosnija - kvaliteta
- Svaka četvrta rajčica iz uvoza
- Ruže za Franku i Vedrana naručili smo prije godinu dana
da su radnici plaćeni kako treba ostali bi raditi, uključivši i ljudska odnosno radnička prava.