POD ISTRAGOM ŠEST OSOBA

Zatvorenik ga nagovorio da mu za 10.200 kuna u zatvor unosi mobitele, hašiš i kokain

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Zatvorenik pobjegao iz šibenskog zatvora
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Zatvorenik pobjegao iz šibenskog zatvora
28.01.2022.
u 17:00
Za svoje "usluge" Robert L. je dobio 10.200 kuna, a pretragama kuća, kod jednog od osumnjičenika nađena je automatska puška s pripadajućim streljivom te dva spremnika streljiva
Pogledaj originalni članak

Kako droga, mobiteli i sve što treba onima koji žive iza rešetaka, a ne smiju imati, ulaze u hrvatske zatvore, možda bude jasnije nakon što je USKOK priopćio da je pokrenuo istragu protiv šest osoba, od koja je jedna zaposlenik Zatvora u Šibeniku.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Robertu L. koji je u šibenskom zatvoru radio, kao kuhar. Njega se sada sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti, a istragom je osim njega obuhvaćeno još pet osoba. USKOK osumnjičenicima na teret stavlja pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti, omogućavanje trošenja droge i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Prema onom što je za sada poznato, Robert L. se sumnjiči da je na traženje 31-godišnjeg zatvorenika, za novčanu naknadu u zatvor unosio što je 31-godišnjaku trebalo. Prethodno bi 31-godišnjak odredio osobe koje će te predmete dostaviti Robertu L. kako bi ih on prokrijumčario u zatvor. Konkretnije, on je od osoba koje je 31-godišnjak odredio preuzimao mobitele, te hašiš i kokain pa ih onda nakon što bi ih prokrijumčario u zatvor, predao 31-godišnjaku.

Ostalu četvoricu osumnjičenika USKOK sumnjiči da su na traženje 31-godišnjaka nabavljali mobitele i drogu, koje su potom s dogovorenom novčanom nagradom predavali Robert L. Nakon što bi on obavio svoje, 31-godišnjak se sumnjiči da je konzumirao drogu  te se koristio mobitelima. Isto tako sumnja se da je dio droge davao i drugim zatvorenicima, a davao im je i da se koriste mobitelima.

Za svoje "usluge" Robert L. je dobio 10.200 kuna, a pretragama kuća, kod jednog od osumnjičenika nađena je automatska puška s pripadajućim streljivom te dva spremnika streljiva.

Svi osumnjičenici su završili iza rešetaka. 

>> VIDEO Srbijanski ministar Vulin: Tražimo Matejevo tijelo, signal njegova mobitela odgovara pretpostavci da je bio u Savi


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
BratGandalfovogBrata
17:32 28.01.2022.

prodo se za 200kn više od matije posaveca