trajekt za pag

Završena rekonstrukcija Prizne vrijedna 9 milijuna kuna

Foto: Ivan kaleb Asić
trajekt,Prizna
Foto: Ivan kaleb Asić
trajekt,Prizna
Foto: Ivan kaleb Asić
trajekt,Prizna
Foto: Ivan kaleb Asić
trajekt,Prizna
11.04.2014.
u 14:09
Pet milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, dok je 4 milijuna kuna investirala Lučka uprava Senj
Pogledaj originalni članak

Prije Uskrsa i početka turističke sezone završeni su radovi u pristaništu Prizna i ponovno je uspostavljena trajektna linija Prizna – Žigljen. Rekonstrukcija pristaništa u Prizni, kroz koje godišnje prođe oko 800 tisuća putnika i 300 tisuća vozila, investicija je vrijedna 9 milijuna kuna, od kojih je 5 milijuna osiguralo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, dok je 4 milijuna kuna investirala Lučka uprava Senj.

Osim toga Lučka uprava Senj za potrebe brodara osigurala je i priključak na elektroenergetski i vodoopskrbni sustav u vrijednosti od dodatnih 150 tisuća kuna. Kada se Prizni doda i trajektna luka Stinica broj se poveća na 1,5 milijuna putnika i 700 tisuća vozila, što čini 15% ukupnog trajektnog prometa u Hrvatskoj. Ovim važnim infrastrukturnim projektom izgrađen je bočni obalni zid u dužini od 40 metara te je nasuto 600 kvadratnih metara manipulativnog lučkog prostora, a u Priznu će od sada moći pristajati brodovi dugi i do 90 metara. Modernizacija luke doprinijet će daljnjem turističkom razvoju otoka Paga i Ličko – senjske županije koju je prošle godine posjetilo 500 tisuća turista koji su ostvarili oko 2 milijuna noćenja.

U broju posjeta Ličko – senjskoj županiji prednjači Novalja koja ostvaruje oko 40% posjeta i 60% svih noćenja. Trajektno pristanište Prizna nedavno su, dok su se radovi privodili kraju, posjetili zamjenik ministra Zdenko Antešić i pomoćnik Igor Butorac, a danas su po završetku radova i ponovnog uspostavljanja trajektne linije Prizna – Žigljen mjesto obišli ličko – senjski župan Milan Kolić, gradonačelnici Senja i Novalje, predstavnici turističkih zajednica ličko – senjske županije, lučke uprave Senj, Jadrolinije te policije.

>>Završila akcija 'Dodijeli ime Jadrolinijinom brodu' - pogledajte koja su imena izabrana

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.