nakon 16 dana

Završili su prosvjedi svinjogojaca: Najavljen sastanak u Slavoniji s ministricom Vučković

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Nakon sjednice Vlade ministrica poljoprivrede Marija Vučković dala je izjavu za medije
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kutina: Svinjogojci se traktorima okupili na prometnici, Tomislav Pokrovac obratio se medijima
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Nakon sjednice Vlade ministrica poljoprivrede Marija Vučković dala je izjavu za medije
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kutina: Svinjogojci se traktorima okupili na prometnici, Tomislav Pokrovac obratio se medijima
07.12.2023.
u 14:14
Tomislav Pokrovac najavio je i dalju borbu poljoprivrednika pri čemu će prva točka biti ukidanje „nakaradnih natječaja s raspodjelom poljoprivrednog zemljišta“
Pogledaj originalni članak

Poslije razgovora u Ministarstvu poljoprivrede i postignutog dogovora danas su završeni prosvjedi svinjogojaca koji su 16 dana bili u prosvjedima. Objavio je to danas predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac koji je i svojevrsni lider ovih prosvjeda i koji je direktno pregovarao s ministarstvom.

Pokrovac je rekao kako su dobili dokument u kojem se potvrđuju njihovi dogovori ali i da će ipak morati sačekati 14. ili 15. prosinca kada bi propisane mjere trebale biti relaksirane i kada bi bile dozvoljene svinjokolje i promet svinjama. Kazao je i kako su ostvarili pobjedu te da sada prosvjednici odlaze Božić proslaviti sa svojim obiteljima.

Najavio je i kako će idućeg tjedna u Slavoniji biti održan i sastanak s ministricom Marijom Vučković kao i ministrom Ivanom Anušićem kako bi vidjeli u kojem smjeru se odvija sve što je dogovoreno. Najavio je i dalju borbu poljoprivrednika pri čemu će prva točka biti ukidanje „nakaradnih natječaja s raspodjelom poljoprivrednog zemljišta“ s ciljem da hrvatska zemlja ostane u rukama hrvatskog seljaka, a ne u rukama stranaca i velikih korporacija.  

VIDEO Premijer prisustvovao Svečanoj sjednici Grada Varaždina

SKIJAŠKA DVORANA

FOTO Još neviđeno u Hrvatskoj! Otkrivamo detalje jedinstvene ideje općine iz Gorskog kotara

Skijaška staza bila bi duga 1,3 km, s prosječnom strminom od 37 posto, što je dovoljno za slalome FIS kategorije. Načelnik Mrkoplja Josip Brozović kaže da bi skijaška dvorana za Gorski kotar značila ono što Pelješki most znači za jug Hrvatske. Na ideju su u Općini došli kada su čuli izjavu skijaškog maga Ante Kostelića koji je jednom zgodom kazao da u Hrvatskoj nedostaje mjesto gdje bi mogli skijati čitavu godinu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

IC
ICCO
14:18 07.12.2023.

I ministrica će drugi tjedan prva zaklati krmače u znak primirja. I zaštititi Karolinu Krišto od prijetnji jednog kojeg ni pijanstvo ne opravdava ali zato štiti zarobljeni država i usprkos Istambulskoj i Jeleni Veljači koja eto sad šuti.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
14:29 07.12.2023.

Nije ona krmaču vidjela nikada u životu.

LO
Lolita3
15:37 07.12.2023.

Čestitke našim vrijednim seljacima na pobjedi. Borili su se, i izborili, i za sebe i za sve nas. Bravo, bravo!