sretna je

Zbog 30 godina mlađeg supruga preselila je u Afriku, imali su tradicionalno vjenčanje, a sada grade kuću od blata

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
08.10.2022.
u 11:36
Vjenčali su se 2018., tradicionalnom Maasai ceremonijom, a u srpnju ove godine imali ''zapadnjačko vjenčanje''. Nadaju se kako će uskoro imati i veće Maasai slavlje kako bi okupili što više članova obitelji i plemena. Deborah sada koristi svoje Maasai ime Nashipi, a sa svojim suprugom i njegovom obitelji živi u Ubeni. Kako kaže, ne može biti sretnija, no naišla je i na pitanje ''je li ga posvojila''.
Pogledaj originalni članak

Amerikanka Deborah Babu (60) nije očekivala da će se zaljubiti u sadašnjeg supruga Saitotija Babua (30) kada je u listopadu 2017. godine sa svojom kćeri Royce (30) putovala Tanzanijom. Nakon posjeta ostali su u kontaktu, a kada se ponovno vratila u tu zemlju prihvatila je bračnu ponudu. 

Vjenčali su se 2018., tradicionalnom Maasai ceremonijom, a u srpnju ove godine imali ''zapadnjačko vjenčanje''. Nadaju se kako će uskoro imati i veće Maasai slavlje kako bi okupili što više članova obitelji i plemena. Deborah sada koristi svoje Maasai ime Nashipi, a sa svojim suprugom i njegovom obitelji živi u Ubeni. Kako kaže, ne može biti sretnija, no naišla je i na pitanje ''je li ga posvojila''.

-Saitoty je optužen da je sa mnom samo zbog zelene karte što boli jer znam da nema veliku želju ići u Ameriku. To je bolno, ali znam koliko smo zadovoljni i koliko to nije točno. On je jako zabavan i romantičan, slični smo i pronašli smo se. Kao što mi je Saitoty rekao dok me uvjeravao da se udam za njega, godine su samo broj- kazala je Deborah.

Upoznali su se slučajno, kada je s kćeri šetala plažom u Zanzibaru. Naletjele su na dvojicu Maasaija koji su im ponudili suvenire. Iako nisu imale novaca, pitala je svog sadašnjeg supruga mogu li se fotografirati i tako su započeli razgovor.

-Nismo imale novca sa sobom, ali sam pitala možemo li se fotografirati jer nikad nisam upoznala Maasaija. Sada kad pogledam tu fotografiju, čini se kao da smo se zaljubili na prvi pogled- rekla je Deborah pa otkrila kako se razvijala njihova priča.

-Saitoty me zamolio da mu pošaljem fotografiju i ostali smo u kontaktu nakon što je dobio moj broj, a sljedeće večeri se pridružio meni i kćeri u šetnji.

Saitoty je stigao u njihov hotel i kada je saznao da odlaze bio je vrlo uznemiren te mu je Deborah rekla da mogu ostati u kontaktu. Uspostavili su blisku vezu iako ona nije mislila da će se razviti ljubav, najviše zbog razlike u godinama.

-Bila sam sretna, slobodna žena i nije mi se činilo u redu izlaziti s nekim tko je 30 godina mlađi od mene- objasnila je pa ispričala kako su izgledali njegovi razgovori nakon što se vratila u Kaliforniju.

-Kada sam se vratila u Kaliforniju, bila je razlika između nas 12 sati, ali Saitoty se pobrinuo da me zove svaki dan - čak i ako je nestalo struje, on bi pronašao način.Moja starija kći, Tiffany (32) i sin Sherrick (27), upoznali su ga na FaceTimeu i svidio im se. Nisu imali problema s razlikom u godinama i rekli su mi da ako sam sretna s njim da trebam biti s njim - ispričala je.

Par sada živi u Tanzaniji na obiteljskom imanju bomi u vlastitoj kući od blata.

- Kuhamo na vatri i nemamo tekuće vode. Trenutačno gradimo kolibu i čak moramo sami osmisliti ljestve . Moj suprug nikad nije jeo sladoled ili ribu prije nego što je upoznao mene. Deborah za svog supruga kaže kako je najbrižniji čovjek kojeg je upoznala.

-Kada je prvi put spomenuo da bi me oženio, mislila sam da je lud. Ali moja djeca i obitelj rekli su mi da ne trebam mariti za razliku u godinama jer sam dovoljno dugo bila sama i zaslužujem biti sretna. Ovdje u Tanzaniji život je posve drugačiji, ali ja sam sretna.

Lijepe riječi za suprugu ima i Saitoty. -Ona je lijepa i draga i podržava me. Za mene je veliki korak biti u braku. Ponosan sam na naš brak. Stvarno me boli kad čujem zlobne komentare, ali u većini slučajeva samo ignoriramo takve stvari-kazao je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

KO
koraknaprijed
12:41 08.10.2022.

Cili život baba je čekala pravi KOMAD,izgleda da ga našla,hvala Bogu kontracepcija joj neće trebati.

VI
vidum
11:47 08.10.2022.

Di neće bit sritna? Vidi koliki štap ima.

MA
Matematika2
12:00 08.10.2022.

Zasto je zabranjeno napisati da je netko radio za zloglasnu jugoslavensku obavjestajnu sluzbu Cim to napisem odmah sam blokiran