i mlađi od 12 godina

Zbog bacanja kamena djeca provode mjesece u zatvoru

Foto: AFP/Pixsell
Zbog bacanja kamena djeca provode mjesece u zatvoru
11.08.2012.
u 20:30
Izraelski granični policajci često se bave uhićenjima dječaka i djevojčica koji bacaju kamenje u izbjegličkom kampu Shuafat u istočnom dijelu Jeruzalema. Bacanje kamenja simbol je palestinskog otpora izraelskoj okupaciji.
Pogledaj originalni članak

Otpor Palestinaca prema Izraelu počinje još od malih nogu. Barem tako svjedoče snimke iz područja gdje je mir poprilična nepoznanica. Scena uhićenja maloljetnika uz granicu s Izraelom gotovo je svakodnevna pojava već gotovo 25 godina.

Izraelski granični policajci često se bave uhićenjima dječaka i djevojčica koji bacaju kamenje u izbjegličkom kampu Shuafat u istočnom dijelu Jeruzalema. Bacanje kamenja simbol je palestinskog otpora izraelskoj okupaciji. Prije četvrt stoljeća postalo je osobito popularno među palestinskom djecom, a i dandanas stotine dječaka i djevojčica mlađih od 12 godina odvodi u zatvor u kojem provode i po nekoliko mjeseci. U znak odmazde, kamenje ponekad bacaju i Izraelci, u posljednjem takvom sukobu ranjeno je osmero Palestinaca.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
20:44 11.08.2012.

Ono što je Hitler radio njima Židovi sada rade Palestincima. Gdje su sada UN, UNICEF i ostale organizacije da nešto kažu ?!! Ono što Izrael radi se zove etničko čišćenje i to je ratni zločin!

RI
Riznica
23:15 11.08.2012.

Mi cemo uvijek biti uz potlacene a vi mozete da nas brisete koliko zelite !"

CR
CrniP
20:41 11.08.2012.

Što tu uopće itko normalan ima nešto komentirati?