VARAŽDIN

Zbog kopanja novog asfalta grad Varaždin kaznio izvođača Cestu

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
Zbog kopanja novog asfalta grad Varaždin kaznio izvođača Cestu
07.05.2010.
u 15:10
Radnici i nadzornici Ceste Varaždin pri asfaltiranju Pavlinske ulice prekrili su vodovodne ventile, koji uvijek trebaju biti dostupni. Na problem je odmah upozorio Varkom
Pogledaj originalni članak

Cesti Varaždin, zbog pogreški koje su napravili, pet posto ćemo umanjiti račun za asfaltiranje Pavlinske i Šenoine ulice. To neka bude primjer svim izvođačima radova u gradu Varaždinu, neka znaju da će biti penalizirani, izjavio je jučer Marijan Bakulić, pročelnik za komunalni sustav Grada Varaždina. Jučer ujutro sastao se s nadzornikom i voditeljem radova te s radnicima i, nakon kraćeg razjašnjavanja, priopćio im tu odluku Grada.

– To je kazna, nalog, to se ne dogovara. Ognjem i mačem borim se protiv ovakvih stvari – ljutit je bio Bakulić. No ipak im je, očito, ovaj put malo progledao kroz prste. Naime, očekivalo se da ih "napenali" s deset posto vrijednosti izvedenih radova.

Uređenje obiju ulica stajalo je 250.000 kuna, što znači da će, nakon ove kazne, dobiti 12.500 kuna manje. No, više od te svote zaboljela ih je javna prozivka, a čitava priča možda bi prošla nezamijećena da fotoreporter Pixsella nije zabilježio kako režu i kopaju novi asfalt.

Jučer smo zatražili komentar novog direktora Zlatka Korpara, koji je na toj funkciji zamijenio dugogodišnjeg direktora Đuru Podvezanca. No Korpar, koji je u Cestu došao s funkcije predsjednika uprave Autoceste Rijeka - Zagreb, jučer nije bio dostupan. Nemamo komentara, direktor je na službenom putu, odgovorili su nam na upit iz Ceste Varaždin.

Inače, asfalt je hitno izrezan na intervenciju Varkoma, gradske komunalne tvrtke. Varkomovci su odmah primijetili da su radnici Ceste ostavili dva vodovodna ventila, to jest poklopce njhovih šahtova, ispod asfalta. Riječ je o ventilima prekrivenim željeznim poklopcima raznih oblika, koji moraju uvijek biti dostupni. Pukne li koja vodovodna cijev u ulici ili treba zaustaviti protok da se priključi novi potrošač, ventili se zategnu i ostave željenu dionicu ulice bez vode.

– Riječ je o čistoj nepažnji. Ali, ajde, događa se to. Sad je sve sređeno. Došli su do poklopaca i ventile podigli, oni se mogu nadograditi – kaže Marijan Bakulić.

Cesta Varaždin, budući da nema komentara na taj događaj, vjerojatno se neće buniti na ovu odluku. 
Naime, s Gradom Varaždinom imaju četverogodišnji ugovor za održavanje gradskih cesta.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.