Ravnice

Zbog rupa na cesti čak i sanitet teško prolazi

Foto: ''
Zbog rupa na cesti čak i sanitet teško prolazi
21.09.2010.
u 15:00
Prošle godine na tu je cestu dovezeno pet kamiona šljunka, ove još nijedan, pa se Slavko Balija pita zašto je tako
Pogledaj originalni članak

Vožnja preko lokvi nakon kišne noći, blatnjavi put i vododerine dolazak na brijeg u Ravnicama čine vrlo neugodnim pothvatom. Za stanovnike je to svakodnevna muka s kojom se moraju boriti u odlasku do trgovine ili posla, a vozači sanitetskih vozila negoduju zbog tako lošega prilaza zaselku u kojemu živi 13 starijih stanovnika kojima je liječnička pomoć potrebna gotovo svakodnevno. To je i bio razlog da nas 80-postotni invalid Slavko Balija pozove na brijeg kako bismo se i sami uvjerili kakvo je stanje.

– Ja sam bolestan. Nakon dvije operacije karcinoma teško se krećem i često mi je potrebna pomoć doktora. Udovac sam i živim s 92-godišnjom majkom, a svaki odlazak iz sela zbog stanja ceste prava je muka – kaže nam Slavko, dok iz kanti grabi kišnicu. A nedostatak vode drugi je njihov problem. Naime, daleko su od vodovoda, a kišnicu ne mogu piti ako je prije ne kloriraju. Slavko se pita kako se lani moglo na cestu dovesti pet kamiona kamena, a ove godine nije dovezen nijedan.

– Problem ćemo uskoro riješiti. Do sada nismo mogli jer nam je jedan izvođač žalbama blokirao natječaj za održavanje lokalnih i nerazvrstanih cesta. Sada je na predsjedniku MO-a da dogovori uređivanje te ceste – rekao je zamjenik načelnika općine Veliko Trgovišće Berislav Meglić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.