Uvoz hrane

Zbog ruske zabrane bugarski ministar poljoprivrede zahtjeva hitan sastanak EU

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zbog ruske zabrane bugarski ministar poljoprivrede zahtjeva hitan sastanak EU
10.08.2014.
u 15:46
Podsjetimo, Rusija je zabranila voće, povrće, meso, ribu, mlijeko i mliječne proizvode uvezeno iz SAD-a, Europske unije, Australije, Kanade i Norveške.
Pogledaj originalni članak

Bugarski privremeni ministar poljoprivrede Vasil Grudev u petak je poslao zahtjev Bruxellesu u kojem traži hitan sastanak kako bi se razgovaralo o odgovoru na rusku zabranu uvoza hrane iz Europske unije, javlja novinite.com.

Grudev vjeruje kako bi ruska odluka trebala dovesti do nadoknada za proizvođače koji će najvjerojatnije trpjeti zbog ruskih mjera. Smatra da bi Europska unija trebala usvojiti jedinstveni stav kako bi se nosila sa situacijom. Bugarsko ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da su Grudevov prijedlog podržale Češka, Austrija, Poljska, Finska, Belgija i Estonija.

Podsjetimo, Rusija je zabranila voće, povrće, meso, ribu, mlijeko i mliječne proizvode uvezeno iz SAD-a, Europske unije, Australije, Kanade i Norveške. 

>> Putin žestoko uzvratio Americi i EU! 

>> I hrvatske tvrtke mogle bi se naći na udaru ruskih sankcija

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar neidemdalje
neidemdalje
00:20 11.08.2014.

i sad ćemo mi kao solidarna članica eurozagunzije uplatiti u fond solidarnosti da se nadoknaditi šteta poljoprivrednicima i trgovcima širom euroslavije a mi nit luk jeli nit mirisali ...

Avatar superhik74
superhik74
18:07 10.08.2014.

Nisu slucajno Srbi imali izraz: "Rasturili su ih kao Bugarsku skupstinu." Eto to se dogadja slugama kada rade u korist vlastite stete. Umjesto da su lijepo izgradili Juzni tok plinovoda i zaradjivali pare sada su to izgubili i jos popusili na izvozu poljoprivrednih proizvoda, a zima jos nije ni dosla. Njemci ce se lijepo grijati jer su sebi Sjevernim tokom osigurali plin a vi se istocne sluge prepucavajte s velesilom Rusijom. Ha, ha, ha...koji politicki mudraci. Mislili su da su uhvatili Boga za bradu kada su istocno kmetstvo zamjenili zapadnim kmetstvom. Kmet ostaje kmet.

BA
bajo2
01:37 11.08.2014.

sta to bugari proizvode interesantno pa se boje za...cek,cek,a sta sada njih zulja ustvari izvoz,ili uvoz?ako su rusi zabranili uvoz,sta imas razgovarati sa europom.mozes uzet gacice i ...masi!