Traži se rješenje

Zbog softvera učenici crikveničke srednje škole izbačeni na ulicu

Foto: Thinkstock
Zbog softvera učenici crikveničke srednje škole izbačeni na ulicu
03.09.2013.
u 09:14
Roditelji i učenici očekuju da će ministar Željko Jovanović dati zeleno svjetlo za razred od 25 učenika, devet kuhara i 16 vodoinstalatera.
Pogledaj originalni članak

Nakon što se jedan učenik prebacio iz automehaničara u vodoinstalatere, kompjuter je automatski izbrisao petero automehaničara, a time i cijeli razred jer više nema 20 potrebnih učenika. Djeca, uglavnom socijalno osjetljive skupine, potjerana su u škole u Rijeku i Senj, piše Novi list. 

Dogodilo se to u crikveničkoj srednjoj školi Dr. Antuna Barca. Računalni program za upis u srednje škole Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta jednostavno je izbrisao 25 djece. Škola traži rješenje i u resornom ministarstvu iz kojeg poručuju da škola barata virtualnim učenicima koji ne postoje. Crikvenička i novljanska djeca potjerana su u škole u Rijeku i Senj.

Nepoznata je i sudbina nastavnika koji bi predavali u "virtualnom" razredu.

Ravnatelj škole Luka Kujundžić, koji već u osam mandata vodi školu, traži rješenje svjestan da je formalno sve u skladu s pravilima, no ne može se složiti da je kruti softver važniji od djece. Poručuje da ne želi 20 sudbina djece od 15 godina ostaviti na ulici.

– Ako neće djeca u školu, nema ni mene u školi. Dat ću neopozivu ostavku. Računalo operira s djecom kao da su kruške i jabuke – primjećuje ravnatelj Kujundžić.

>>Učenici i nastavnici ne mogu biti prijatelji na fejsu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.