HRVATSKI LABURISTI

Zbog štrajka glađu radnika Diokija zatražili prekid zasjedanja Sabora

Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
Zbog štrajka glađu radnika Diokija zatražili prekid zasjedanja Sabora
15.03.2012.
u 16:21
Stanku smo tražili jer su ugroženi ljudski životi, a mi se kao predstavnici naroda koji nas je birao ne možemo oglušiti na takvu situaciju, smatra laburistički zastupnik Mladen Novak
Pogledaj originalni članak

Hrvatski laburisti tražili su u četvrtak poslijepodne prekid zasjedanja sjednice Hrvatskog sabora dok se ne riješi problem radnika Diokija koji zbog neisplate plaća štrajkaju glađu, ali predsjednik Sabora Boris Šprem tom zahtjevu nije udovoljio uz objašnjenje da Vlada, a ne Sabor pokušava pronaći rješenje za tu tvrtku. Mladen Novak iz Hrvatskih laburista zatražio je stanku odmah na početku popodnevnog dijela zasjedanja, zatraživši da u Sabor dođu premijer, prvi potpredsjednik Vlade ili ministar financija, te zastupnike i javnost izvijeste kako Banski dvori kane riješiti problem Diokija, posebno situaciju s četvoricom radnika koji štrajkaju glađu.

– Stanku smo tražili jer su ugroženi ljudski životi, a mi se kao predstavnici naroda koji nas je birao ne možemo oglušiti na takvu situaciju. Većinski vlasnik Diokija Robert Ježić priznao je, svjedočeći nedavno na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu izjavom da na računu jedne od svojih tvrtki ima pet milijuna eura, da je sudjelovao u kriminalu – kazao je Novak te pozvao Vladu da posreduje kako bi taj novac bio isplaćen radnicima. Ne može, kaže, vjerovati da se Vlada o problemu Diokija i njegovih radnika koji štrajkaju glađu još nije očitovala.

Šprem je kazao da ima saznanja kako Vlada u razgovoru s vjerovnicima pokušava pronaći rješenje za Dioki te dodao da je nakon Novakova zahtjeva za stankom telefonom zvao premijera Zorana Milanovića, ali da je on zauzet u Banskim dvorima. No poslije će ga opet pokušati "dobiti" i upoznati ga sa zahtjevom laburista, najavio je predsjednik Sabora.

Prije stanke zastupničku je prisegu položio HNS-ovac Marijan Škvarić, koji će u zastupničkim klupama mijenjati stranačkog kolegu Anđelka Topolovca, kojega je Vlada nedavno imenovala za člana uprave Narodnih novina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

KO
korisnik2
16:51 15.03.2012.

eto, nista od satora kojim bi se upotpunio ovaj cirkus koji se zove sabor. cirkus se presaltao na slijedeci tjedan. mudar potez laburista. ova vijest ce odzvanjati facebook komentarima i twitter racunima.

RU
rubix
17:07 15.03.2012.

Evo ti Lesarovih laburista sa svojim jeftinim populizmom. Sad bi Sabor trebao prestati raditi svaki put kad neki radnik u privatnoj firmi štrajka. I time bi se riješilo što? Saborski zastupnici bi sjedili po kafićima, a radnici na skelama, a njihovi dugovi bi se valjda čarobnim štapićima riješili. Koji odvartni populizam, na razini hdz-ovaca!!!

BL
brus li
16:35 15.03.2012.

ima jezic lovu,kaj neda placu