MANJAK PADALINA

Zbog suše proglašena elementarna nepogoda na području Sisačko-moslavačke županije

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sela: Zbog suše se očekuje manje kukuruza
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sela: Zbog suše se očekuje manje kukuruza
05.09.2022.
u 16:09
U periodu od 16. svibnja do 22. kolovoza 2022. godine zbog manjka padalina uzrokovana je prirodna nepogoda - suša kojom je nanijeta velika šteta u poljoprivredi na području gradova Glina, Kutina, Petrinja, Popovača, Sisak i općina Donji Kukuruzari, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Majur i Velika Ludina
Pogledaj originalni članak

Župan sisačko-moslavački proglasio je, temeljem zahtjeva gradonačelnika i načelnika, prirodnu nepogodu – suša na području gradova Glina, Kutina, Petrinja, Popovača, Sisak i općina Donji Kukuruzari, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Majur i Velika Ludina.

Kako se ističe u obrazloženju, u periodu od 16. svibnja do 22. kolovoza 2022. godine zbog manjka padalina uzrokovana je prirodna nepogoda - suša kojom je nanijeta velika šteta u poljoprivredi na području gradova Glina, Kutina, Petrinja, Popovača, Sisak i općina Donji Kukuruzari, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Majur i Velika Ludina.

Na osnovu prijedloga gradonačelnika i načelnika, Župan Sisačko-moslavačke županije proglasio je 05. rujna 2022. godine navedenu prirodnu nepogodu.

Klimatske promjene uzimaju danak

Bunari presušuju, ribe se ne mrijeste, biljke se suše... Farmeri: 'Led pokosio zob, a sada je suša spalila kukuruz'

Apokaliptični su prizori i u Baranji, plodnoj ravnici kroz koju teče veliki Dunav. Na njegovoj obali u Batini, koja je prije desetak godina punila medijske stupce zbog silovitih poplava, obala je prekrivena ljušturama školjkaša. Izdaleka, čini se kako je pred nama šljunčana plaža, no kada na nju zakoračimo, začujemo jezivo krckanje pod nogama. Iako mještani vjeruju da je suša izazvala pomor školjki, pojedini biolozi s kojima smo razgovarali skloniji su teoriji da su na obalu samo isplivali ostaci ranije prirodno izumrlih školjkaša. No kakvi god bili, razlozi će se sigurno još istraživati

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
07:37 06.09.2022.

Dragi naši potpore mogu dobiti samo članovi naše stranke, ostali koji nisu željeli Hrvatsku neka idu van kod svoje djece!