DOSTAVIO DOKUMENTACIJU

Zbog Vlahušićevih srčanih tegoba odgođeno pripremno ročište za aferu Revelin

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Andro Vlahušić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Andro Vlahušić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Andro Vlahušić pravomoćno je osuđen u aferi Šipan
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Andro Vlahušić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Andro Vlahušić pravomoćno je osuđen u aferi Šipan
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Andro Vlahušić
09.05.2018.
u 13:13
Vlahušića se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je pogodovao poduzetniku Frankoviću
Pogledaj originalni članak

Pripremno ročište u procesu protiv bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića i poduzetnika Lukše Frankovića u aferi Revelin, koje se trebalo održati u srijedu na splitskom Županijskom sudu, odgođeno je zbog srčanih tegoba Andra Vlahušića, potvrdio je u glasnogovornik suda Damir Romac.

Vlahušić je sucu Slavku Lozini, koji vodi predmet, dostavio i medicinsku dokumentaciju.

Vlahušića se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je pogodovao poduzetniku Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojem je ovaj otvorio noćni klub. Po tvrdnjama USKOK-a, Vlahušić je u tom poslu naštetio gradskom proračunu za najmanje tri milijuna kuna. 

Frankovića se, pak, tereti za poticanje na zlouporabu, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja poslovnih i trgovačka knjiga.

USKOK-ova optužnica protiv Vlahušića i Frankovića u potpunosti je potvrđena krajem lipnja 2017. godine na sjednici Optužnog vijeća splitskog Županijskog suda, koja je prethodno šest puta bila odgađana.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
14:01 09.05.2018.

Vjerojatno se radi o sinkopi pa bi trebala suditi Maja Šupe koja je s time ima dobro iskustvo. Pitanje je samo dali i i ovaj "bolesnik" može na isti način i u istom obujmu "podmazati" to nazovi pravosuđe.

PR
prokurator
13:30 09.05.2018.

srčane tegobe jel to nešto na tragu sinkope? ili više nešto kao bandićev bruh zbog dizanja lonca? nacija bi zapravo na ovim primjerima mogla naučiti kako efikasno izbjegavati bilo koje ročište.

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
15:02 09.05.2018.

Nevjerojatno je kako neka tajanstvena-nevidljiva bolest uhvati HDZ-ovce i slične/bliske njima čim im se treba sudit! Mislim da bi trebalo istražit i otkrit preventivno cjepivo koje bi im ubrizgali prije dizanja optužnice!