konstruktor

Žderić, Mladineo, Kuzmanić i Bašić: Nismo krivi!

Foto: 'Leonard Nincevic/Vecernji list'
Žderić, Mladineo, Kuzmanić i Bašić: Nismo krivi!
10.11.2011.
u 16:03
Na Općinskom sudu u Splitu počelo je suđenje za privatizaciju Konstruktora. Optužene se tereti da su onemogućili pretvorbu i HFP-u uskratili najmanje 2 milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

Na Općinskom sudu u Splitu počelo je suđenje za privatizaciju Konstruktora. Zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju optuženi su direktor Konstruktora Željko Žderić, bivši ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo te Berislav Bašić i Josip Kuzmanić.

Sva četvorica danas su, nakon čitanja optužnice, izjavila da se ne osjećaju krivima i da će obranu iznijeti na kraju suđenja. Tereti ih se da su od travnja 1992. do kraja 1996. godine, kad je Žderić bio predsjednik Upravnog odbora, a njih trojica članovi, onemogućili pretvorbu društvenog kapitala i uskratili Hrvatskom fondu za privatizaciju najmanje 2 milijuna kuna. HFP-u su uskratili cijenu dionica koje su se prodavale radnicima.

Na početku suđenja direktor Konstruktora Željko Žderić kazao je da ima plaću od 25 tisuća kuna, suvlasnik je stana u Splitu i vikendice na Lastovu, vlasnik dionica u Konstruktoru i Projektnom birou te automobila marke Volvo. Josip Kuzmanić radi u tvrtki Strabag, a mjesečna mu je plaća također 25 tisuća kuna. Suvlasnik je stana, obiteljske kuće i vikendice na Kupresu. Ima dionice Konstruktora i automobil Opel Corsu.

Berislav Bašić radi u Konstruktor-Inženjeringu, ima plaću od 15 tisuća kuna. Ima stan i suvlasnik je Fiata Punta. Posjeduje dionice Konstruktora. Ivica Mladineo zaposlenik je Ministarstva financija s plaćom od 15 tisuća kuna. Sudionik je Domovinskog rata, ima dva automobila, Mazdu i Škodu te dionice Brodospasa. Optužnica protiv četvorice podnesena je prije godinu dana.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
17:35 10.11.2011.

hahahahahahahahaha nisu krivi, dajte pobogu nađite nekog Šlogara - dežurnog krivca koji će priznati

DE
deus ex machina
17:05 10.11.2011.

JE, JE, JE .....TOČNO ! Kriv je onaj Štef iz Lučkog, kaj mu kum drži onaj kafić u Sv. nedelji...... to je onaj kaj se posle posle družil z onom flojsom s Črnomerca !!!

JA
jamanuša
20:08 10.11.2011.

biće da je mutio ŠLOGAR ili ČUČIĆ........svi pošteni -kuća im je blizu pošte.