'TO ZNAČI SAMO JEDNO'

Zelenski priznao da su se povukli iz Lisičanska, ali i poručio: 'Vratit ćemo se'

Foto: Simon Jones/NEWS SYNDICATION
Sevastopol: Ruska vojska sprije?ila je ukrajinsku mornaricu da isplovi
Foto: Reuters/PIXSELL
storyeditor/2022-07-03/ukrajina_0307.JPG
Foto: /NEWSCOM
War in Ukraine
Foto: ABACA/ABACA
Zelenski se susreo s predsjednicom Slovačke u Kijevu
Foto: ABACA/ABACA
Zelenski se susreo s predsjednicom Slovačke u Kijevu
03.07.2022.
u 23:38
Prema priopćenju ruskog ministarstva, ruski ministar obrane Sergej Šojgu izvijestio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da je "čitava regija Lugansk oslobođena".
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je priznao da su se ukrajinske snage povukle iz Lisičanska u Donbasu, no najavio da će se taktikom vojske i novim oružjem vratiti kontrola nad tim područjem. 

„Ako zapovjednici naše vojske povuku ljude s određenih točaka na fronti gdje neprijatelj ima oružanu nadmoć, a što vrijedi i za Lisičansk, to znači samo jedno“, rekao je Zelenski u svom večernjem obraćanju. 

„Da ćemo se vratiti zahvaljujući našoj taktici i ubrzanju pošiljka modernog naoružanja“, dodao je. 

Ruski državni mediji u nedjelju ujutro objavili su da su ruske i separatističke snage preuzele punu kontrolu nad Lisičanskom, posljednjim velikim gradom pod ukrajinskom kontrolom u regiji Luhansk, nakon pada Sjeverodonecka.

Prema priopćenju ruskog ministarstva, ruski ministar obrane Sergej Šojgu izvijestio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da je "čitava regija Lugansk oslobođena".

 

KRENULI U GERILSKU BORBU

Težak udarac za Ukrajinu: Vojska gubi snagu, Rusija slavi okupaciju cijele regije Luhansk

Osvajanje Luhanska zasigurno je težak udarac za Ukrajinu. Kako rat sve dulje traje, ukrajinska vojska gubi snagu i ne uspijeva se suprotstaviti nadmoćnoj ruskoj vojsci koja svakim danom zauzima sve više ukrajinskog teritorija. I kako biva u svim ratovima u svijetu kada se slabiji bore protiv jačih, Ukrajinci su krenuli u gerilsku borbu protiv ruskih snaga koje su okupirale njihov teritorij, a sada koriste i taktiku kakvu koriste palestinski militanti koji bombardiraju izraelske gradove, kao i Huti u Jemenu koji bombardiraju teritorij Saudijske Arabije i UAE, kako bi smanjili pritisak na svoje snage, nanoseći teške udarce na protivničke vojne i gospodarske objekte

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

SE
serđo12
00:46 04.07.2022.

Vratit ćeš se ti prodana dušo u vilu u Kaliforniji koja te čeka nakon što si poveo jadan narod u krvoproliće !

SI
simeleon
23:55 03.07.2022.

Zelenko u zelenom dresu Ruje gdje dodu tu trava ne raste .Ako tako nastavis zemla ce ti ostat bez drzavnosti

SD
sdragan
23:54 03.07.2022.

Ovaj čovjek bi zaista trebalo da se povuče! Da više ne lupeta...I spasi svoju zemlju daljeg uništavanja!