obratio se danskim zastupnicima

Zelenski: Ruske trupe pred očima cijelog svijeta čine zločine protiv čovječnosti

Foto: Reuters/PIXSELL
Volodimir Zelenski
Foto: Ukrainian Presidential Press Service
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
29.03.2022.
u 15:32
Rusku vojsku je optužio da namjerno bombardira civilna skloništa, dodavši da "jako dobro znaju da se tamo skrivaju žene, djeca i starci"
Pogledaj originalni članak

Ruski napadi na Mariupolj predstavljaju "zločin protiv čovječnosti", rekao je u utorak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obraćajući se danskim zastupnicima u vrijeme novog kruga pregovora između Rusije i Ukrajine.

"To što ruske trupe čine u Mariupolju je zločin protiv čovječnosti koji se odvija pred očima cijelog svijeta", rekao je Zelenskij u obraćanju danskom parlamentu video vezom.

Rusku vojsku je optužio da namjerno bombardira civilna skloništa u tom gradu, dodavši da "jako dobro znaju da se tamo skrivaju žene, djeca i starci".

Danas ujutro, ruska raketa pogodila je sjedište regionalnih vlasti u lučkom ukrajinskom gradu Mikolajivu, usmrtivši najmanje sedmero i ranivši 22 ljudi.

Foto: Reuters/PIXSELL
Mikolajiv

Zelenskij je dodao da je osamnaestero ranjenih izvučeno je iz ruševina koje i dalje pretražuju spasilačke službe.

Mikolajiv se nalazi nedaleko od Odese.

Zelenskij također ponavlja da u tom gradu nema vojnih ciljeva te da stanovnici Mikolajiva ne predstavljaju nikakvu opasnost za ruske vojnike.

Dansku i Europu je pozvao na obranu njihovih vrijednosti i rekao da nema zločina kojeg Rusi nisu počinili.

Međunarodni kazneni sud u Den Haagu je 3. ožujka, tjedan dana nakon izbijanja rata, pokrenuo istragu o navodnim ratnim zločinima u Ukrajini.

Zelenskij će se u srijedu obratiti norveškom parlamentu.

VIDEO Kremlj opet grmi: Ušli smo u fazu totalnog rata, gurate nas "u kut"

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
20:42 29.03.2022.

komičar postao tragičar . Kada si pobedio Porošenka onda si glumio da ćeš zaustaviti rat A ti si još više rasplamsao. Tako je to kada si marička pudlica Čak ni tvoj Jevreji okreću glavu od tebe . Uskoro će ti Ukrajinski narod suditi za zločin protiv čovečnosti